Utorak, 29. studenoga 2022.

[FOTO] NK Močile iz Koprivnice dobit će nove sportske objekte

Predviđena je izgradnja i uređenje novog pratećeg sportskog objekta uz nogometno igralište, s potrebnim pratećim sadržajima za korisnike i gledatelje te kompletnom potrebnom komunalnom infrastrukturom. Predviđena je i izgradnja rasvjete nogometnog igrališta koja bi omogućavala korištenje sportskog terena i u večernjim satima

Preporučujemo

U Gradskoj vijećnici Grada Koprivnice u četvrtak, 6. svibnja, održana je prezentacija izrađenog projekta za planiranu izgradnju sportskog objekta, rasvjete igrališta i uređenja okoliša uz pristupnu prometnicu Nogometnog kluba Močile u Koprivnici.

Predstavnicima kluba Željku Sokaču i Nikoli Barbariću projekt su predstavili Tomislav Golubić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo, Mario Perković, pomoćnik pročelnika, Zoran Šepec, projektant građevinskog dijela projekta iz tvrtke Elit Biro i Vladimir Škrinjar, projektant eletrotehničkog dijela projekta iz tvrtke Komunalac Koprivnica. Predstavljanju je prisustvovao i gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Nogometni klub Močile razvija sportski duh u tom dijelu grada. Imaju kvalitetnu školu nogometa za naše namlađe i odlučili smo zajedno krenuti u investiciju vrijednu oko milijun kuna. Napokon ćemo osigurati Močilama da imaju adekvatne sportske, odnosno natjecateljske uvjete na svom sportskom terenu. Drago mi je da je prva njihova reakcija o projektu i ideji bila pozitivna i zajedno ćemo projekt ostvariti – kazao je Mišel Jakšić.

U sklopu navedenog zahvata predviđena je izgradnja i uređenje novog pratećeg sportskog objekta uz nogometno igralište, s potrebnim pratećim sadržajima za korisnike i gledatelje te kompletnom potrebnom komunalnom infrastrukturom, kako bi se korisnicima omogućili primjereni uvjeti za igranje i treniranje, kao i za održavanje natjecanja, odnosno nogometnih utakmica seniorskih momčadi i mlađih kategorija odnosno škole nogometa, prema propisanim kriterijima Hrvatskog nogometnog saveza.

Pored navedenog predviđena je i izgradnja rasvjete nogometnog igrališta koja bi omogućavala korištenje sportskog terena i u večernjim satima, čime bi se povećali kapaciteti, odnosno produžili termini održavanja sportskih aktivnosti.

Zatvoreni prostori novoprojektiranih pratećih sportskih objekata predviđeni su kao kontejnerski sklopovi koji se sastoje od gotovih tipskih kontejnera, potpuno opremljenih u skladu s namjenom pojedinog prostora.

U sklopu navedene izgradnje predviđa se izgradnja pristupne prometnice, izgradnja parkirališta te njeno osvjetljavanje kao i uređenje okoliša cijelog sportskog objekta.

Navedeni radovi započeli bi sredinom ove godine, a završetak istih predviđen je u proljeće 2022. godine.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti