Četvrtak, 20. lipnja 2024.

FOTO Osnovna škola Koprivnički Ivanec ugostila mobilni planetarij Odiseja, učenici uživali na nezaboravnom putovanju

Svi učenici, od prvog do osmog razreda, imali su prilike na predavanju i radionici otkriti tajne noćnog neba, planeta, zvijezda i galaksija u najvećem mobilnom planetariju u Hrvatskoj

- Oglas -

U sklopu obilježavanja 10. godišnjice samostalnog djelovanja Osnovna škola Koprivnički Ivanec ugostila je mobilni planetarij Odiseja.

Svi učenici, od prvog do osmog razreda, imali su prilike na predavanju i radionici otkriti tajne noćnog neba, planeta, zvijezda i galaksija u najvećem mobilnom planetariju u Hrvatskoj.

Uz stručno vodstvo, krenuli su na nezaboravno putovanje zvjezdanim nebom istražujući planete, zvijezde i galaksije. Susreli su se sa snažnim grčkim herojima i najljepšim mitovima koji se skrivaju iza zvijezda na našem nebu te su otputovali do kraja vidljivog svemira, priopćili su iz Osnovne škole Koprivnički Ivanec.

- Oglas -

Predavanja su bila prilagođena uzrastu pa su tako učenici nižih razreda učili o astronautima, nama najbližim planetima, godišnjim dobima i planetima Sunčevog sustava, dok su učenici viših razreda učili o zvijezdi Sjevernjači, upoznali planete izvan Sunčevog sustava te zakoračili u svijet prelijepih galaksija.

Mobilni planetarij bio je postavljen u društvenom domu u Koprivničkom Ivancu.

“Ovim putem zahvaljujemo se Općini Koprivnički Ivanec što nam je pomogla u organiziranju ovog zanimljivog i poučnog događaja”, poručili su iz Osnovne škole Koprivnički Ivanec.

Foto: OŠKI

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti