Nedjelja, 2. travnja 2023.

FOTO Po deveti put održana manifestacija Peščani svojemu Gradu

U ime Gradskog vijeća Grada Đurđevca, priredbi je prisustvovao podpredsjednik Gradskog vijeća, Matija Bažulić, a svim gostima u ime organizatora se obratio i  potpredsjednik Mjesnog odbora Peski, Branko Cestar

Preporučujemo

Već tradicionalno u sklopu programa najveće turističke, kulturne, gastronomske, sportske i zabavne manifestacije Picokijade u nedjelju  20. lipnja 2021. ispred doma Mladen Markač na Peskima u Đurđevcu održana je priredba Peščani svojemu gradu po deveti put.

Priredba je to kulture, umjetnosti i zabave koju Peščani organiziraju svome Gradu, a povodom upravo Picokijade.

Održan je dvosatni bogat kulturno umjetnički program u kojem su nastupili: Marica Hasan, koja je izrecitirala svoje pjesme te otpjevala nekoliko svojih najpoznatijih pjesama. Zatim su nastupili članovi KUD-a Petar Preradović iz Đurđevca Patricija Fuček i Borna Šimunic koji su izveli plesnu točku s kojom su sudjelovali na natjecanju Drmeš da!, Pjevačko društvo Ferdinand iz Ferdinandovca, Kulturna udruga Sveti Martin iz Dubrave (Zagrebačka županija) koji su plijenili pozornost svojim raskošnim narodnim nošnjama koje čuvaju, a i sami izrađuju, te je već tradicionalno nastupio i mješoviti zbor Udruge Matice umirovljenika Grada Đurđevca Đurđeki.

Priredbi je nazočio gradonačelnik Grada Đurđevca, Hrvoje Janči koji se prigodno obratio svima prisutnima pohvalivši entuzijazam i angažman pojedinaca i udruga te općenito stanovnika kvarta Peski i ostalih Đurđevčana koji sudjeluju u pripremi i organizaciji Picokijade, kao i svih priredbi u sklopu te manifestacije i koje odrađuju volonterski, naglasivši zajedništvo i privrženost svome Gradu kao vrijednosti koje se posebno u tome očituju.

U ime Gradskog vijeća Grada Đurđevca, priredbi je prisustvovao podpredsjednik Gradskog vijeća, Matija Bažulić, a svim gostima u ime organizatora se obratio i  potpredsjednik Mjesnog odbora Peski, Branko Cestar.

Osim kulturno-umjetničkog programa na štandovima su se predstavili i pojedinci sa svojim kreativnim uradcima i to: Ljubica Cestar, Ivana Hadžija, Zdravko Šabarić, Marica Lacković, Smilja Lenhard, Zorica Vidaković, Pero Cik, Ivanka Jambrešić iz Dubrave i  Franjo Mihočka.

Priredba Peščani svojemu Gradu tradicionalno ima humani i humanitarni karakter, a ove godine priredba je dala podršku kampanji Kaftrio – udah života za stavljanje lijekova za liječenje uglavnom djece, koja boluju od rijetke bolesti cistične fibroze na listu lijekova koje pokriva HZZO. Brojni nazočni gosti i sudionici programa dali su svoj potpis podrške na pripremljenom panou, te se u znak podrške fotografirali sa plakatom kampanje.

Organizatori priredbe Peščani svojemu Gradu su Mjesni odbor Peski, Udruga „Peski-Art Đurđevac“,  Udruga žena Peski, Udruga udomitelja za djecu „Osmijeh“ , Udruga umirovljenika Grada Đurđevca, koji su svi u programu i predstavljeni. Priredba je održana uz podršku, potporu i pokroviteljstvo Grada Đurđevca i Turističke zajednice Grada Đurđevca.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti