Nedjelja, 2. listopada 2022.

FOTO Pogledajte kako izgleda novouređeni restoran Štagelj na koprivničkom PRC-u

Posjetitelji će moći uživati u sjenicama, na natkrivenoj terasi ili u unutrašnjem dijelu restorana u specijalitetima s roštilja, pizzama, sezonskoj à la carte ponudi te dječjem meniju

Preporučujemo

Sa željom vraćanja zasluženog sjaja i statusa omiljene vikend-destinacije, nakon višemjesečne obnove, od danas, 30. travnja, za goste je otvoren restoran Štagelj u sklopu Podravkina rekreacijskog centra u Koprivnici.

Prilikom službenog otvorenja, u skladu sa svim propisanim epidemiološkim mjerama, restoran je predstavio Josip Sedić, direktor Podravkine službe Ugostiteljstvo i voditelj projekta obnove restorana Štagelj.

Sedić je chef bogatog radnog iskustva koji je zanat brusio u nekim od svjetski najpoznatijih hotelskih lanaca. Prije nego što je 2017. stigao u Podravku, bio je direktor kuhinje u Falkensteineru i Valamaru, a prije toga zadužen i za ekskluzivne restorane Libertas Rixos u Dubrovniku.

“Štagelj je obiteljski restoran po mjeri svakog, koji omogućuje uživanje u odličnim okusima i bijeg od gradske vreve u samo nekoliko minuta od središta grada. Osim odlične hrane, nudimo i vrhunsku premium arabica kavu te posebno pripremljenu vinsku kartu i pivsku ponudu”, naglasio je Sedić.

Okupljenima se predstavio i Tomislav Rezo, šef kuhinje u Štaglju, kuhar bogatog iskustva sa znanjem i vještinama stjecanima u ponajboljim hrvatskim restoranima, ali i izvan Hrvatske. Iza sebe ima međunarodno iskustvo stažiranja i rada, među ostalim u Michelinom nagrađenom kopenhagenskom restoranu Studio, hrvatskom restoranu nagrađenom Michelinovom zvjezdicom Boškinac te Valamaru u Poreču.

“Naša ponuda sadrži specijalitete iz triju kuhinja: standardne kuhinje, jela s roštilja te pizze. Posebno smo ponosni na naš roštilj koji radimo sa svim svojim, domaćim sastojcima, a sami radimo i svu obradu mesa”, rekao je Rezo.

Za slasne pizze iz krušne peći i novitete na ovim prostorima bit će zaslužan pizza-majstor Goran Gerovac koji ima višegodišnje iskustvo rada u pripremi hrane u Hrvatskoj i Austriji.

“Ono što je posebno zanimljivo iz naše ponude je to što jedini u ovom dijelu Hrvatske nudimo metar-pizzu: kombinaciju triju velikih pizza, a ukupne dužine jednog metra, prema originalnoj talijanskoj recepturi”, kazao je Gerovac.

Novouređeni Štagelj povećao je kapacitet gostiju koje može primiti pa tako ima ukupno 290 sjedećih mjesta. Posjetitelji će moći uživati u sjenicama, na natkrivenoj terasi ili u unutrašnjem dijelu restorana u specijalitetima s roštilja, pizzama, sezonskoj à la carte ponudi te dječjem meniju.

Prema sadašnjim mjerama restoran prima 180 posjetitelja na terasi i u sjenicama. Terasa je natkrivena posebnim panelima koji su za lijepih dana otvoreni i propuštaju zrak, dok se u slučaju kiše zatvaraju. Sedam sjenica intimne su oaze koje omogućuju odmicanje od ostalih gostiju i gotovo privatan prostor, a mogu ugostiti osmero gostiju po sjenici.

Uz restoran, na prostoru PRC-a postavljeno je i dječje igralište s mnoštvom sprava za igranje s prepoznatljivim likovima kao što su medvjedići Lino i Lada, morž Šime te klokan Kviki.

Mogućnost održavanja razmaka i poštivanje svih propisanih mjera stavljaju PRC i restoran Štagelj na poželjno mjesto za uživanje u prirodi i specijalitetima Podravkinih majstora, a sa završetkom pandemije planirana su događanja koja će obogatiti život koprivničkog kraja, priopćili su iz koprivničke Podravke.

Više o restoranu Štagelj saznajte OVDJE.

Foto: Podravka

- Advertisement -

Najnovije objave