Petak, 19. srpnja 2024.

FOTO Polaganjem vijenaca u Koprivnici obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Nakon polaganja vijenaca misu zadušnicu u kapeli Svetog Florijana služio je policijski kapelan velečasni Ozren Bizek

- Oglas -

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu.

Uime Grada Koprivnice vijenac su položili gradonačelnik Mišel Jakšić i pročelnik Tomislav Golubić.

Mišel Jakšić i Tomislav Golubić
Mišel Jakšić i Tomislav Golubić // Foto: Grad Koprivnica

“Danom kojeg je slavimo Hrvatska se vratila na put teritorijalne cjelovitosti gdje je konačno pokazano da je stvorena jaka pobjednička vojska koja se može obračunati u poštenoj borbi s mnogo jačim agresorom koji je okupirao dobar dio naše zemlje. Tim ljudima dugujemo jednu veliku zahvalnost i dužnost da se cijelo vrijeme ponosimo njima i njihovim djelima. Zajedništvo, koje nas je sve krasilo i povezivalo tih dana, danas nam je potrebno više nego ikada zbog nestabilne globalne situacije”, rekao je gradonačelnik Jakšić.

- Oglas -
Polaganje vijenaca za hrvatske branitelje kod Spomenika slobodi u Koprivnici
Foto: Grad Koprivnica

Polaganju vijenaca, osim predstavnika Grada Koprivnice, prisustvovali su predstavnici Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja, Koprivničko-križevačke županije i županijskih udruga stradalnika iz Domovinskog rata.

“Ovo je jedan od najznačajnijih datuma u hrvatskoj povijesti i zbog toga je važno naglašavati ulogu i čuvati sjećanje na one koji su najzaslužniji za sve ono što danas imamo. Svjedoci smo vremena u kojem neke zemlje nemaju tu sreću da žive u miru i da imaju slobodnu državu i to neka nam bude podsjetnik da moramo uložiti sve da tako i ostane. Na nama, javnim djelatnicima je dužnost i obaveza da čuvamo sve te vrijednosti koje su svojim životima branitelji utkali u temelje naše domovine”, rekao je župan Darko Koren.

Polaganje vijenaca za hrvatske branitelje kod Spomenika slobodi u Koprivnici
Foto: Grad Koprivnica

Minutom šutnje odana je počast svim hrvatskim braniteljima i civilima stradalim u Domovinskom ratu, a nakon polaganja vijenaca misu zadušnicu u kapeli Svetog Florijana služio je policijski kapelan velečasni Ozren Bizek.

Foto: Grad Koprivnica

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti