Petak, 19. kolovoza 2022.

FOTO Povodom Dana grada Đurđevca na svečanoj sjednici dodijeljena javna priznanja, Božica Jelušić postala počasna građanka

Nagrada za životno djelo dodijeljena je Marti Kolar, a Zlatna plaketa Sveti Juraj Kristinki Štefan, Katarini Birta i Ivanu Kolariću. Javno priznanje Povelja Grada Đurđevca dodijeljeno je Gradskom kazalištu Đurđevac, Ivani Hadžiji, Turističko-ugostiteljskom kompleksu Japin breg, Mati Patačku, Tomislavu Raptaviju, Vladimiru Štefaniću te Darku Piškorcu

Preporučujemo

Dan grada Đurđevca obilježen je u petak svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Đurđevca održanoj u Domu kulture Đurđevac.

Nazočnima se obratio gradonačelnik Hrvoje Janči koji je pohvalio dosad učinjeno te je najavio nove ambiciozne projekte.

– Nakon dvije godine imamo priliku na svečanoj sjednici s ponosom istaknuti napredak našeg grada u proteklom razdoblju kao i odati priznanje najzaslužnijim udrugama, poduzetnicima i pojedincima. I proteklih godina kontinuirano radimo na poboljšanju kvalitete života naših sugrađana, od najmlađih do najstarijih. Ulažemo u obrazovanje, sport, poduzetništvo, poljoprivredu, komunalnu infrastrukturu, kulturu i turizam te socijalne usluge kao jedan od najvažnijih segmenta poboljšanja kvalitete življenja. Pred nama je snažniji i brži razvoj i rast našeg grada temeljen na viziji Đurđevca kao uspješnog modernog i održivog grada. Cilj je da svaki građanin baš ovdje može ostvariti sve svoje potencijale, da se ovdje može školovati, kasnije raditi i osnivati obitelj. Pripremamo se i za novo programsko razdoblje Europske unije, a do sada je pripremljeno 20 projekata u vrijednosti 200 milijuna kuna. Za ostvarenje ovih ciljeva potrebna su dva ključna elementa, prvi je jasna vizija i plan svega onog što želimo postići, a drugo učinkoviti izvršitelji te vizije i plana, odnosno vrhunska i dinamična gradska uprava, gradski vijećnici, svi stanovnici i prijatelji našeg grada kojima ja ovim putem zahvaljujem na dosadašnjoj suradnji i svemu što smo učinili. Za kraj čestitam dobitnicima javnih priznanja te svim stanovnicima, prijateljima i onima koji sudjeluju u razvoju našeg grada želim sretan Dan Grada – rekao je gradonačelnik Janči.

Dan grada Đurđevca
Zajednička fotografija nagrađenih // Foto: Robert Rodman

Svečanu sjednicu svojim su dolaskom uveličali saborski zastupnik Damir Bajs, saborski zastupnik i gradonačelnik grada Bjelovara Dario Hrebak, počasni građanin Mladen Markač, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Ksenija Ostriž, delegacije iz Mađarskih gradova Lengyeltótija, Csurga i Szigetvára, načelnici općina, ravnatelji i predstavnici ustanova te mnogi drugi suradnici i prijatelji grada Đurđevca.

– Prigoda je za Dan Grada da se spomene što se sve zbivalo proteklih nekoliko godina. Ja ću iskoristiti priliku pa ću evocirati neka zbivanja koja su i danas aktualna, a na koja moramo biti pripravni i spremni jer nije prošlo ni 10 godina kad je naš grad osim ”Grada Picoka” ostao bez gotovo ičega. Tada nismo bili ni gospodarsko, ni administrativno ni trgovačko središte čime smo se našli u teškoj poziciji u kojoj je ljubav prema gradu Đurđevcu dobila nove ljude koji su dobili povjerenje svojih sugrađana. Ovo je prilika da se našim sugrađanima zahvalim na podršci koju dobivamo proteklih godina jer samo zajedničkim snagama, odnosno sa svim ovim pojedincima, udrugama i službama možemo raditi i razvijati naš grad. Još mnogo toga je pred nama što zajednički moramo napraviti, a vjerujem da smo našim upornim radom iskočili iz ove podravske sredine po mnogim pozitivnim stvarima jer vidimo da drugdje u Hrvatskoj nisu onakva vremena kakva smo očekivali nakon 30 godina samostalnosti. Ovime možemo biti primjer svim ostalima da se mogu prevladati osobne, političke, regionalne ili lokalne razlike i da zajednički upremo u interesu razvoja našeg grada, naše Podravine i Koprivničko-križevačke županije jer moramo biti svjesni da samo tamo gdje smo svi zajedeno možemo postići izvrsne rezultate koji se posebno vide i koje ne može niti jedan grad ili pojedinac sam za sebe napraviti. Svojim sugrađanima i sugrađankama želim sretan Dan grada i naše župe sv. Jurja – rekao je Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća Đurđevca.

Osim dva prva čovjeka Đurđevca, govorili su i župan Darko Koren, saborski zastupnici Dario Hrebak i Damir Bajs te u ime općinskih načelnika, načelnik Općine Drnje Petar Dombaj koji su zaželjeli svako dobro Đurđevčanima i cijeloj gradskoj vlasti te im čestitali na uspješnoj realizaciji mnogih projekata kao i razvoju samog grada.

Na kraju sjednice dodijeljena su priznanja i nagrade najzaslužnijim građanima. Javno priznanje počasni građanin dodijeljeno je đurđevačkoj književnici Božici Jelušić, dok je Nagrada za životno djelo dodijeljena Marti Kolar.

Zlatna plaketa Sveti Juraj dodijeljena je Kristinki Štefan, Katarini Birta i Ivanu Kolariću, a Javno priznanje Povelja Grada Đurđevca dodijeljeno je Gradskom kazalištu Đurđevac, Ivani Hadžiji, Turističko-ugostiteljskom kompleksu Japin breg, Mati Patačku, Tomislavu Raptaviju, Vladimiru Štefaniću te Darku Piškorcu.

U ime svih nagrađenih kratkim govorom i zahvalom prisutnima se obratio ovogodišnja dobitnica nagrade Počasni građanin Božica Jelušić.

– Svi ovi ljudi ovdje dali su ono što se ne vraća i što se ne može platiti. Dali su svoje vrijeme ne pitajući se hoće li im to ikad biti vraćeno ili nagrađeno. Ne smijemo stajati izvan vremena te čekati da se nešto ostvari samo od sebe. Čestitam svim ovim ljudima koji stoje uz mene. Osjećam se počašćena na ovoj nagradi koju sam dobila, a koja mi je najvažnija do sad. Mi predstavljamo naš grad i cijeli naš zavičaj te se u ime svih zahvaljujem gradu na časti koju su nam omogućili – rekla je Božica Jelušić.

FOTO: Robert Rodman

- Advertisement -

Najnovije objave