Subota, 30. rujna 2023.

FOTO Predivna proslava 100. rođendana NK Osvita iz Đelekovca

U prepunom Domu kulture Pajo Kanižaj održana je sportsko-povijesna večer na kojoj je proslavljena 100. obljetnica Nogometnog kluba Osvit uz prigodan program i premijeru filma o Osvitu. Dodijeljena su i priznanja i zahvalnice

- Advertisement -

U sklopu Dana Općine Đelekovec u ponedjeljak je u prepunom Domu kulture Pajo Kanižaj održana i sportsko-povijesna večer na kojoj je proslavljena 100. obljetnica Nogometnog kluba Osvit uz prigodan program i premijeru filma o Osvitu.

Sama svečanost započela je uz Osvitovu himnu i ulazak vrtićaraca i igrača u klupskim majicama na pozornicu.

Veseli vrtićarci u Osvitovim majicama
Veseli vrtićarci u Osvitovim majicama // Foto: Slavko Bilješko

“Evo, na samom početku raznježili su nas naši najmlađi, možda i budući nogometaši, koji su na ovu pozornicu uz zvuke Osvitove himne došli s aktualnim seniorima nogometnog kluba Osvit koje toliko podržavamo svake nedjelje i čijim se nogometnim uspjesima toliko veselimo.

- Advertisement -

Ovih dana naši su vrtićarci puno vremena i truda uložili u aktivnosti posvećene našem Osvitu pa su tako izradili plakate, oslikali majice, priredili dio izložbe koju možete vidjeti u ovoj dvorani te se puno igrali loptama”, uvodno je kazala voditeljica programa.

Nakon toga, vrtićarci su izveli koreografiju pod nazivom Lopta je okrugla i izmamili veliki pljesak pune dvorane.

Saša Petak, predsjednik NK Osvita iz Đelekovca
Saša Petak, predsjednik NK Osvita iz Đelekovca // Foto: Slavko Bilješko

Nakon lijepog plesnog uvoda u ovu večer, okupljenima su se obratili predsjednik organizacijskog odbora za proslavu stote obljetnice nogometnog kluba Osvit Martin Vuljak, predsjednik NK Osvita Saša Petak, načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec, član izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza Josip Mađarić, koji je predsjedniku Petaku uručio i prigodno priznjanje za 100 godina uspješnog rada kluba, te dožupan Ratimir Ljubić.

Načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec
Načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec // Foto: Slavko Bilješko

Potom je izvedena recitacija pod nazivom Osvit, a Tara Đurkan i Borna Sabolić, učenici 8. razreda pod mentorstvom učiteljice hrvatskog jezika Vanje Raletić, pobrali su veliki pljesak.

Večer je nastavljena premijerom filma o povijesti Osvita. U stvaranje filma uključili su se mladi ovog sela Nikola Paradžik, Deni Petak, Dominik Vuljak i Jelena Dolenec te Zdravko Vuljak, a za režiju je zaslužan bio Dominik Vuljak. Film je okupljene vratio u neke stare dobre dane i podsjetio ih kako je njihov omiljeni klub proživio svojih prvih 100 godina.

- Advertisement -

Nakon toga, dodijelila su se priznanja i zahvalnice za najzaslužnije igrače, prijatelje i suradnike kluba. Predali su im ih Martin Vuljak, Saša Petak i Sonja Vuljak.

Nagrađeni prijatelji i legende NK Osvita
Nagrađeni prijatelji i legende NK Osvita // Foto: Slavko Bilješko

Zahvalnice za doprinos klubu su primili Tomislav Celišćak, Saša Šegovec, Bojan Kovačić, Slavko Cmrk, Zoran Gašpar, Vjekolsav Serdarušić i Damir Polančec.

Zahvalnicu za doprinos radu kluba i najemotivnijeg navijača primio je Stjepan Sabol, a za doprinos radu kluba, ispisivanje plakata i oslikavanje Stjepan Đureta – Zambata.

Stanko Lončar zahvalnicu je primio za podršku i doprinos radu kluba te za sve skuhane obroke. Zahvalnicu za doprinos radu kluba i dugogodišnje domarske aktivnosti primili su Slavko Pepelko i Alesandar Lorber. Za doprinos radu kluba i vođenje brige o terenu, pak, zahvalnice su uručene Ratku Pavleku i Kreši Saboliću.

Za najglasnijeg navijača zahvalnicu je primio Ivan Hirjanić, a za doprinos radu kluba i vođenje povjerenstva za organizaciju obljetnice Martin Vuljak.

Za doprinos ugledu kluba i promicanje sporta zahvalnicu su primili veterani NK Osvita, a za podršku u radu kluba Nogometni savez Koprivničko-križevačke županije i Općina Đelekovec.

Priznanje za dugogodišnje vođenje statistike nogometnog kluba Osvit primio je Miljenko Novoselić, za igrača s najviše nastupa u povijesti kluba Saša Mraz, za najboljeg strijelca u povijesti Osvita Dario Glavak, za dugogodišnji rad s mladim ekipama kluba Mario Perlok, a za dugogodišnji snimateljski i fotografski angažman za Osvit Zdravko Vuljak.

Priznanje za najboljeg igrača u posljednjih 50 godina NK Osvita, pak primio je Andrej Mraz.

Klupske navijačice
Osvitove navijačice // Foto: Slavko Bilješko

Okupljene su potom još jednom razveselile klupske navijačice koje smo već jednom vidjeli na igralištu. Riječ je o plesnoj skupini Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec koja je pod mentorstvom učiteljice Snježane Čempuh Vulić izvesla koreografiju na pjesmu koja je 2010. godine obilježila Svjetsko prvenstvo u nogometu.

Nakon zahvale sponzorima, lijepa svečanost u Đelekovcu završila je pjesmom o Osvitu, a koju na nosaču zvuka izvodi Stjepan Đureta kojeg svi poznaju kao proslavljenog Zambatu.

Program daljnje proslave 100. rođendana NK Osvita i Dana Općine Đelekovec možete pogledati OVDJE.

Foto: Slavko Bilješko

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti