Utorak, 27. veljače 2024.

FOTO Restart koalicija u Koprivnici najavila pobjedu na izborima, Jakšić: Podravka će opet biti velika, a napravit ćemo i brzu cestu

Izbori koji su pred nama su izbor između dva različita puta za Hrvatsku, između dvije bitno različite vizije budućnosti, utabanog HDZ-ovog puta korupcije ili Restarta, novog početka za Hrvatsku, istaknuo je, među ostalim, predsjednik SDP-a Davor Bernardić

- Oglas -

Restart koalicija službenu kampanju za nadolazeće parlamentarne izbore započela je u četvrtak predizbornim skupom u Koprivnici, u Domu mladih.

Na skupu su govorili predsjednik SDP-a i lider RESTART koalicije Davor Bernardić, predsjednik HSS-a Krešo Beljak, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja, predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš, predsjednik Glavnog odbora Snage Goran Aleksić i potpredsjednik SDP-a i koordinator za II. izbornu jedinicu Rajko Ostojić.

Naravno, njihov domaćin bio je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, treći na listi Restart koalicije u drugoj izbornoj jedinici, koji će gotovo sigurno s te pozicije ući u Hrvatski sabor.

- Oglas -

– Oni koji godinama skupljaju glasove na nacionalizmu, na podjelama, na strahu, pokušavaju nas spriječiti na sve različite načine da promijenimo našu zemlju. Jer oni nemaju nikakav program, nikakvu viziju, nikakav tim. Jedino što imaju, a to je njihov zaštitni znak, imaju korupciju, privatni interes i vlastiti džep. I danas, ovdje iz Koprivnice, moja im je poruka – dosta je. Dosta je nepravde, siromaštva, korupcije, diskriminacije. Jer Hrvatska može bolje, Hrvatska zaslužuje bolje. Izbori koji su pred nama nisu natjecanje između dva premijerska kandidata niti izbori za miss ili mistera Hrvatske, nisu natjecanje niti u jednoj sportskoj disciplini. Izbori koji su pred nama su izbor između dva različita puta za Hrvatsku, između dvije bitno različite vizije budućnosti, utabanog HDZ-ovog puta korupcije ili Restarta, novog početka za Hrvatsku – istaknuo je, među ostalim, predsjednik SDP-a Bernardić.

Davor Bernardić
Davor Bernardić, predsjednik SDP-a // Foto: Luka Krušec / LuMedia

Gradonačelnik Jakšić u svom govoru naglasio je da je Koprivnica socijaldemokratska utvrda u Hrvatskoj. U pobjedničku kampanju iz Koprivnice, kaže, krenulo se i na izbore za Europski parlament i na izbore za predsjednika Hrvatske koje je osvojio Zoran Milanović. Uvjeren je da će i Restart koalicija, koja je predizbornu kampanju počela opet u Koprivnici, pobijediti na parlamentarnim izborima.

– Restart koalicija je potrebna i Podravini i Prigorju. Da vrati poštovanje i dignitet svim našim radišnim i šparnim ljudima koji su svojim odricanjem stvarali ovaj uspješan kraj i gospodarstvo. Mi imamo gospodarsku perjanicu Podravku na koju smo svi jako ponosni i ono što danas mogu najaviti je to da će pobjedom Restart koalicije Podravka ponovno postati tvrtka od strateškog značaja za Hrvatsku. Andrej Plenković i HDZ to ne razumiju. Plenković misli da je to samo neka firmica iz Koprivnice koja ima potencijala da postane veća, koja će mu tu i tamo služiti za njegove igrokaze, ne u Podravini i Prigorju, ne u Koprivnici, nego u Mostaru. Zato nam treba Restart koalicija – rekao je Jakšić.

Mišel Jakšić
Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić // Foto: Luka Krušec / LuMedia

Dotaknuo se i brze ceste bez koje, kako kaže, nema bržeg razvoja.

– Pet godina nam obećavaju brzu cestu. Dosta nam je tih HDZ-ovih i Plenkovićevih obećanja, dosta nam je laganja, muljanja i varanja. Dosta nam je da se u ovaj kraj koji stvara ne vraća ono što smo zaslužili i što smo platili i preplatili. Uvjeren sam da će buduća Vlada koju će sastaviti Restart koalicija za četiri godine doći u Koprivnicu po novoj, četverotračnoj brzoj cesti jer Podravina i Prigorje to zaslužuju – naglasio je Jakšić, pozvavši birače da kako su prekinuli Sanaderov film, koji se zove lice i naličje korupcije i lopovluka, tako prekinu i Plenkovićev film.

- Oglas -

Otkrio je i da ih u drugoj izbornoj jedinici zanima osvajanje čak sedam mandata.

Video s predizbornog skupa Restart koalicije u Koprivnici možete pogledati OVDJE.

Foto: Luka Krušec / LuMedia

 

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti