Četvrtak, 18. travnja 2024.

[FOTO] VELIKO PRIZNANJE Virovska prkačijada osvojila nagradu Simply the best

Ovo je priznanje svima koji su u proteklih osam godina uložili svoj trud i znanje u organizaciju ove manifestacije

- Oglas -

Sjajne vijesti stigle su u Virje. Naime, međunarodni festival malih tradicijskih kolača Virovska prkačijada odabran je među pet najboljih prijavljenih manifestacija u kategoriji turističkih manifestacija kojima su glavna tema hrana i piće.

Virovska prkačijada tako je dobitnica tradicionalne nacionalne godišnje nagrade Simply the best za 2023. koju za kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA), Poslovno-turistička burza PUT i turistički magazin Way to Croatia.

- Oglas -

Prijavitelj za ovu lijepu nagradu bila je Turistička zajednica područja Središnja Podravina, a koja je ujedno i suorganizator manifestacije.

Uručenje nagrade održat će se na prigodnoj svečanosti 10. travnja u Biogradu na Moru.

“Ovo je priznanje svima koji su u proteklih osam godina uložili svoj trud i znanje u organizaciju ove manifestacije, a i odlična prilika za najavu devete po redu Virovske prkačijade koja će se održati od 17. do 19. svibnja”, poručili su organizatori Virovske prkačijade.

Plasnica je izazvala velik interes posjetitelja na Virovskoj prkačijadi
Plasnica je izazvala velik interes posjetitelja na Virovskoj prkačijadi // Foto: Sanja Grčić / Općina Virje

“Uz srebrnu povelju – Suncokret ruralnog turizma Hrvatske u kategoriji ruralno-turističkih i tradicijskih manifestacija koju je Virovska prkačijada dobila 2019., ovo je važno priznanje jer potvrđuje kvalitetu i prepoznatljivost manifestacije, ali i cijele destinacije”, istaknuli su zadovoljni prijavitelji i organizatori.

Podsjetimo, Virovska prkačijada je tradicionalna turistička manifestacija koja se održava u Virju od 2016., a riječ je prvom europskom festivalu malih tradicijskih kolača inspiriranih domaćim kolačićima od prhkog tijesta koji se ovdje nazivaju prkači.

- Oglas -

Manifestacija čiji se program proteže kroz tri dana sastoji se od stručnih predavanja i radionica, sajma tradicionalnih proizvoda i obrta, natjecanja učenika osnovnih škola i vrtića, natjecanja članica udruga žena iz Podravine i drugih krajeva u pripremi originalnih prkača, izvornih tradicionalnih sitnih kolača koji su se nekoć pripremali tijekom proslava i blagdana.

Tu je i nekoliko cooking show događanja s poznatim promotorima kulinarstva i slastičarstva, predstavljanje učenika srednjih ugostiteljskih škola te zabavna ponuda s koncertima i različitim nastupima.

Svake godine sudjeluju vrhunski slastičari iz raznih dijelova svijeta, a do sada su to bile kulinarske reprezentacije iz Češke, Italije, Slovenije, Armenije, Albanije, Izraela, Amerike, Velike Britanije, Malte, Rusije, Mauricijusa, Indije, Brazila, Australije, Izraela, Palestine, Bosne i Hercegovine te Mađarske.

“Ove godine već imamo najavljene goste iz Italije, Vijetnama, Paragvaja i SAD-a, a bit će tu i slastičari iz susjedne Mađarske te Bosne i Hercegovine. Uz tradicionalnu Vrtićku i Malu virovsku prkačijadu te promociju ugostiteljskih zanimanja uz poznate promotore kulinarstva Stevu Karapandžu, Dragicu Lukin, Sandru Jadek i Dražena Đuriševića očekujemo goste iz cijele Hrvatske te dobru zabavu uz koncerte, prigodna natjecanja i druženje pod velikim šatorom”, poručili su iz Turističke zajednice područja Središnja Podravina.

Mala virovska prkačijada

Foto: Luka Krušec / LuMedia, TZPSP i Općina Virje

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti