Nedjelja, 14. kolovoza 2022.

FOTO Svečanom sjednicom i ivanjskim krijesom Koprivnički Ivanec proslavio Dan Općine i blagdan svetog Ivana Krstitelja

Vrabelj je naposljetku zahvalio svim udrugama i pojedincima koji su pomogli da život u općini bude kvalitetniji te promovirali ime Koprivničkog Ivanca diljem Lijepe Naše

Preporučujemo

Općina Koprivnički Ivanec svečano proslavila Dan Općine i blagdan svetog Ivana Krstitelja. Svečanost su svojim dolaskom uveličali brojni gosti iz političkog i javnog života Koprivničko-križevačke županije. Za glazbeni program zadužena je bila Limena glazba Koprivnički Ivanec, a svoje su nošnje u plesnom programu pokazali i članovi Društva izvornog folklora Koprivnički Ivanec.

Novi načelnik Općine Zoran Vrabelj na početku svečane sjednice pozdravio je sve prisutne i zaželio im dobrodošlicu. Istaknuo je projekte koji će se uskoro provoditi na općinskom području.

– Imamo veliku potrebu za dječjim vrtićem u Koprivničkom Ivancu i uskoro ćemo se kandidirati na neki od europskih fondova. Uskoro krećemo i s projektom izgradnje malonogometnog igrališta i dogradnjom postojećeg objekta na igralištu NK Sloga u Koprivničkom Ivancu. Veseli nas što će krenuti izgradnja pješačko-biciklističke staze od Ivanca prema Koprivnici. Moramo biti svjesni da Općina ima vrlo mali proračun i moramo pametno raspolagati novcem da ne bismo u pitanje doveli opstanak Općine – kazao je načelnik Vrabelj.

Radi se i na Društvenom domu u Botinovcu gdje planiraju obnoviti i igralište. Namjera je i prikupiti projektnu dokumentaciju za proširenje groblja u Kunovcu, kao i asfaltiranje parkirališta na nogometnom igralištu u Kunovcu.

Novog načelnika jako veseli što je Udruga Patuljan u Pustakovcu uredila ribnjak. U Goričkom se planira urediti igralište kako ne bi propadalo, a plan je urediti i nadstrešnicu. Krenula je u rekonstrukcija Društvenog doma u Koprivničkom Ivancu, čekaju se dokumenti za obnovu krovišta i izradu sanitarnog čvora, dodao je Vrabelj.

Na dječjim igralištima Općina planira izgraditi sjenice kako djeci i roditeljima ne bi smetale velike vrućine. Župan Darko Koren pozdravio je sve prisutne te naglasio da je velika dužnost prema svim nekadašnjim načelnicima osigurati razvoj općine.

Vrabelj je naposljetku zahvalio svim udrugama i pojedincima koji su pomogli da život u općini bude kvalitetniji te promovirali ime Koprivničkog Ivanca diljem Lijepe Naše. Riječ je rada pripala županu Darku Korenu.

– Važan projekt kojemu težimo je izgradnja nove škole u Koprivničkom Ivancu i to je jedan od 11 projekata u našem investicijskom ciklusu i uvjeren sam da ćemo to zajedno realizirati – rekao je župan Koren.

Koprivnički gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić čestitao je novome načelniku na uspjehu na izborima, a prethodnom na svemu što je napravio za Koprivnički Ivanec.

– Kao prvi susjedi, povezani smo na puno projekata i iznimno mi je drag svaki novi projekt koji se odvija u općini. Koliko će biti jaka naša okolica, toliko će dalje moći ići i Koprivnica. Od sveg srca želim vam da ustrajete na novoj osnovnoj školi i vrtiću – istaknuo je gradonačelnik Jakšić.

Foto: Ivan Brkić (Glas Podravine)

- Advertisement -

Najnovije objave