Petak, 24. svibnja 2024.

FOTO Tea Zdunić nova je liječnica u Rasinji: ‘Ovo mi je ostvarenje sna, očekujem kvalitetnu suradnju s pacijentima’

Općina Rasinja će sudjelovati u cijeloj ovoj priči s dodatkom na redovnu plaću novoj liječnici, a plan je da joj se za to osigura 30.000 kuna neto godišnje u općinskom proračunu

- Oglas -

Tea Zdunić nova je liječnica u Rasinji. U ponedjeljak joj je bio prvi radni dan, a i prije nego što je započela s obradom prvih pacijenata dočekala ju je puna čekaonica. Imat će pune ruke posla, jer u evidenciji ima 1360 pacijenata s područja općine, no ona je mlada, puna energije i entuzijastična.

– Završila sam nedavno medicinu, javila se na natječaj i evo mene u ovoj ordinaciji. Sretna sam što sam dobila priliku ovdje raditi, a očekujem da će biti jako zanimljivo. Nadam se da će pacijenti biti zadovoljni kako sa mnom, tako i ja s njima. Želja mi je da imamo jednu normalnu i kvalitetnu suradnju. Pritom ne mislim samo na pacijente, nego i na ljekarnu, županijski Dom zdravlja i općinsku upravu – istaknula je dr. med Tea Zdunić.

Otkrila nam je i kako to da se odlučila za poziv liječnice.

- Oglas -

– Od kada znam za sebe htjela sam biti doktorica. Ovo mi je pravo ostvarenje snova zato što sam htjela biti u nekoj manjoj ordinaciji, s manje ljudi, jer sam i ja iz malog mjesta, Velikog Ravena – kazala je nova liječnica u Rasinji.

Tea Zdunić, liječnica u Rasinji
Tea Zdunić, liječnica u Rasinji // Foto: Zvonimir Markač

Prvog radnog rada podršku su joj došli dati i dobrodošlicu zaželjeti i predstavnici općinske uprave – načelnik Danimir Kolman, predsjednik Općinskog vijeća Zvonimir Fajfarić i Krunoslav Belaj, ravnatelj Osnovne škole Andrije Palmovića. Novoj liječnici uručili su i prigodne bukete cvijeća.

– Imali smo mi i dosad liječnicu, ali kao umirovljenicu na pola radnog vremena i to nije bilo dovoljno za podmiriti sve potrebe. Općina Rasinja prostorno je velika i ima jako puno pacijenata. Prvenstveno su to i staračka domaćinstva, a oni i puno češće koriste usluge liječnika. Zbog svega toga smo u suradnji sa županijskim Domom zdravlja bili u potrazi za novom liječnicom i drago nam je da nam je u ordinaciju došla mlada i ambiciozna Tea Zdunić – kazao je načelnik Danimir Kolman, koji je i sam uložio velik trud da se riješi problem liječnika na području općine.

Krunoslav Belaj, Danimir Kolman, Mirjana Hanžeković i Zvonimir Fajfarić novoj liječnici uručili su cvijeće dobrodošlice
Krunoslav Belaj, Danimir Kolman, Mirjana Hanžeković i Zvonimir Fajfarić novoj liječnici uručili su cvijeće dobrodošlice // Foto: Zvonimir Markač

Kolman je dodao kako će nova liječnica najmanje godinu dana biti u Rasinji kao zaposlenica Doma zdravlja, a ako se nakon toga ukaže prilika i dobije koncesiju nije isključeno da ostane i privatno raditi.

Općina Rasinja će sudjelovati u cijeloj ovoj priči s dodatkom na redovnu plaću novoj liječnici, a plan je da joj se za to osigura 30.000 kuna neto godišnje u općinskom proračunu.

- Oglas -

– Nadam se da će mještani biti zadovoljni s novom liječnicom i da će ona moći normalno i kvalitetno raditi svoj posao – zaključio je načelnik Kolman.

Prvog radnog dana novoj liječnici u Rasinji puno sreće, također s buketom cvijeća, došla je poželjeti i ravnateljica koprivničko-križevačkog Doma zdravlja Mirjana Hanžeković, mag.oec. Zadovoljna je što je riješen problem liječnice na puno radno vrijeme u Rasinji.

– Ovo je za sve nas velik događaj i drago mi je da su novoj liječnici podršku došli pružiti i predstavnici općinske uprave. Time su pokazali da im je stalo i da će učiniti sve da liječnici, kao i ordinaciji, ništa ne nedostaje. Drago mi je da će u Općini Rasinja osigurati i dodatna sredstva za zapošljavanje liječnice, odnosno financijsku stimulaciju. To svima, a najviše liječnici, jako puno znači – kazala je ravnateljica Mirjana Hanžeković, zahvalivši na kvalitetnoj suradnji i bivšoj liječnici.

Ravnateljica županijskog Doma zdravlja Mirjana Hanžeković i nova liječnica u Rasinji Tea Zdunić
Ravnateljica županijskog Doma zdravlja Mirjana Hanžeković i nova liječnica u Rasinji Tea Zdunić // Foto: Zvonimir Markač

Osvrnula se i na stanje s ordinacijama opće obiteljske medicine na području županije, kao i na drugu problematiku županijskog Doma zdravlja.

– Možemo zaista biti zadovoljni jer sada imamo popunjeno naših 20 ordinacija. No, na području općine Gola krajem mjeseca odlazi liječnica pa tražimo rješenje i za to radno mjesto. I Općina Gola odlučila je stimulirati rad novog liječnika, s 50.000 kuna neto, pa se nadamo da ćemo uskoro uspjeti i tamo pronaći liječnika. Borimo se još s pronalaskom specijalista, ali na primjer tu surađujemo s Gradom Križevcima. Oni osiguravaju 100.000 kuna za pedijatra, ginekologa i specijalista medicine rada. Tu se sa 100.000 kuna sada priključuje i Grad Koprivnica. Vjerujem da će se nešto pronaći, ljudi će čuti za te nekakve stimulacije, što u doba ove inflacije puno znači na plaći – zaključila je ravnateljica županijskog Doma zdravlja Mirjana Hanžeković.

Tim opće/obiteljske medicine u Rasinji, Trg sv. Florijana 3
nositelj tima: Tea Zdunić dr.med.
medicinska sestra: Slavica Samoborec
telefon: 048 837 022
e-mail: tea.zdunic@dzkkz.hr
broj telefona za naručivanje lijekova: 048 444 036

Radno vrijeme:

utorak, četvrtak, petak – 07:00 – 14:30 (dnevni odmor od 10:30 do 11:00)
ponedjeljak, srijeda – 13:00 – 20:30 (dnevni odmor od 16:30 do 17:00)
druga i četvrta subota u mjesecu – 07:00 – 12:00

Foto: Zvonimir Markač

Medicinska sestra Slavica Samoborec i liječnica u Rasinji Tea Zdunić

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti