Utorak, 3. kolovoza 2021.

FOTO Tvrtka POBIS otvorila novi proizvodni objekt u Koprivnici, investicija je vrijedna 4 milijuna kuna

Svi zajedno imali smo jasan cilj, a to je stvoriti prepoznatljivu kompaniju i staviti sve pod jedan krov – urede, skladište i proizvodnju, rekao je Boris Poljak, direktor tvrtke POBIS

Preporučujemo

U koprivničkoj poduzetničkoj zoni Dravska tvrtka POBIS, koja je specijalizirana u segmentu završne obrade brušenjem i poliranjem u metalnoj, drvnoj, staklarskoj, avio i auto industriji, svečano je u petak otvorila novi objekt za proizvodnju i prodaju brusnih materijala.

Projekt je realiziran putem mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Koprivnice. Vrijednost ukupne investicije u zemljište, gradnju i strojeve je bila oko 4 milijuna kuna.

– Svi zajedno imali smo jasan cilj, a to je stvoriti prepoznatljivu kompaniju i staviti sve pod jedan krov – urede, skladište i proizvodnju. Uredi su spremni, skladište je pri kraju, a cijela linija za proizvodnju bi trebala biti puštena u rad do kraja ove godine – rekao je Boris Poljak, direktor tvrtke POBIS.

Dodao je kako je prekretnica oko ulaska u ovaj projekt bio Grad Koprivnica i natječaj koji je raspisao za pravo građenja.

– Javili smo se sa svom potrebnom dokumentacijom, zadovoljili smo uvjete i odmah krenuli s projektiranjem. Na tome iskreno zahvaljujem Gradu Koprivnici i podržavam ovakve i slične inicijative – naglasio je Poljak.

Boris Poljak, direktor tvrtke Pobis
Boris Poljak, direktor tvrtke Pobis // Foto: Grad Koprivnica

Program mjera poticanja razvoja poduzetništva predstavlja skup mjera usmjerenih jačanju i poticanju gospodarskog razvoja i poduzetničkih aktivnosti te pružanju određenih beneficija radi privlačenja ulaganja i otvaranja novih radnih mjesta na području Grada Koprivnice. Navedenim programom poduzetnicima koji ulažu u poduzetničke zone Grada pruža se niz pogodnosti i olakšica za realizaciju poduzetničkog projekta, otkrili su iz gradske uprave.

– Jako mi je drago da je sve krenulo iz našeg poduzetničkog inkubatora jer to samo još jednom dokazuje da kada se ima vizija, hrabrost, stručnost i asistencija od strane Grada, Županije i EU fondova da se mogu razvijati uspješne male i srednje poduzetničke priče i u našoj Koprivnici. To je ono što smo si mi zacrtali u daljnjem strateškom razvoju Koprivnice. Nadam se da će ovaj primjer potaknuti neke nove ulagače, koji još razmišljaju o provedbi svojih ideja, na samu realizaciju – naglasio je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Uz gradonačelnika, svečanom otvorenju prisustvovali su i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, pročelnici Jasna Markušić i Zdravko Punčikar, koprivničko-križevački župan Darko Koren, koji je tvrtki POBIS čestitao i zaželio mnogo uspjeha u daljnjem radu te uspostavljanje novih poslovnih kontakata i otvaranje novih radnih mjesta, zatim predstavnici ENTERA, PORA-e i ostali poslovni partneri.

Foto: Grad Koprivnica

Najnovije objave