Utorak, 30. svibnja 2023.

FOTO U đurđevačkom muzeju otvorena prva samostalna izložba Andreje Živko

Kompozicije su nastale u različitim formatima, a sve ih karakterizira sklad boje i oblika te crtačko umijeće autorice, u što se možete uvjeriti do 30. travnja

Pred mnogobrojnom publikom te u teatralnom ambijentu galerijskog prostora đurđevačkog muzeja, s daškom glamura, otvorena je prva samostalna izložba ‘Boje u pokretu’ svestrane umjetnice Andreje Živko.

Andreja Živko
Andreja Živko // Izvor fotografije: djurdjevac.hr

Izložba obuhvaća 55 radova nastalih kombinacijom raznih slikarskih i crtačkih tehnika – akrila i flomastera.

Jedan od istaknutih motiva Andrejinog stvaralaštva je kuća koja gradi grad, gdje autorica kroz oslikane gradove spaja stvarnost i simboliku promatranog, a kao drugi važan motiv ističu se ptice koje svojim bogatim koloritom simboliziraju vedrinu i sreću.

Andreja umjetničkim djelima sudjeluje na mnogobrojnim likovnim kolonijama, skupnim izložbama humanitarnog karaktera, likovnim radionicama s djecom i učenicima, samostalnim i skupnim izložbama.

Matija Evačić, Laura Mjeda, Sandrino Sabolić, Andreja Živko, Edita Janković Hapavel i Sanja Flajs Vidaković
Matija Evačić, Laura Mjeda, Sandrino Sabolić, Andreja Živko, Edita Janković Hapavel i Sanja Flajs Vidaković // Izvor fotografije: djurdjevac.hr

Publici su se obratili ravnateljica đurđevačkog muzeja Edita Janković Hapavel, pozdravivši goste uime gradonačelnika Hrvoja Jančija i predsjednika Gradskog vijeća Željka Lackovića, autorica teksta kataloga profesorica Sanja Flajs Vidaković te sama autorica.

“Volim boju, kist, rad s djecom, taj život koji nam je dan i slavimo ga danas”, rekla je Andreja te se svima zahvalila na dolasku i pozvala uzvanike da uživaju u bojama.

Izložba Andreje Živko 'Boje u pokretu'
Izložba Andreje Živko ‘Boje u pokretu’ // Izvor fotografije: djurdjevac.hr

U prigodnom dijelu programa nastupili su Laura Mjeda i Matija Evačić, a za poseban teatralni ugođaj utvrde i samog izložbenog prostora zaslužan je dramski umjetnik Sven Šestak.

Edita Janković Hapavel, Andreja živko i Sandrino Sabolić
Edita Janković Hapavel, Andreja živko i Sandrino Sabolić // Izvor fotografije: djurdjevac.hr

Kompozicije su nastale u različitim formatima, a sve ih karakterizira sklad boje i oblika te crtačko umijeće autorice, u što se možete uvjeriti do 30. travnja.

Sven Šestak
Sven Šestak // Izvor fotografije: djurdjevac.hr
Izložba Andreje Živko 'Boje u pokretu'
Izložba Andreje Živko ‘Boje u pokretu’ // Izvor fotografije: djurdjevac.hr
Izložba Andreje Živko 'Boje u pokretu'
Izložba Andreje Živko ‘Boje u pokretu’ // Izvor fotografije: djurdjevac.hr

Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti