Ponedjeljak, 11. prosinca 2023.

FOTO U Koprivnici održan osmi FUNK day

Koncept dvodnevnog događanja koje je prožeto radionicama, predavanjima, raznim izlagačima i koncertima pokazao se kao odličan, istaknuli su iz FUNKa

- Advertisement -

Proteklog je vikenda u Koprivnici održan osmi po redu FUNK day, a u dva dana posjetitelji su sudjelovali u brojnim programima.

Sve je započelo u petak javnom tribinom ‘Upravljanje prostorima za nezavisnu kulturu i mlade’ na kojoj su predstavnici FUNKa, AK Galerije, zagrebačkog Pogona, karlovačke Male Scene i Grada Koprivnice razmjenjivali iskustva o upravljanju ovakvim prostorima.

Foto: Dino Šef

Predstavnici organizacija predstavili su tijek razvoja svojih prostora, dok je zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž naglasila iznimnu važnost postojanja ovakvih prostora za zajednicu te ustvrdila kako je podrška Grada prisutna i da će se raditi na daljnjem zajedničkom razvoju.

- Advertisement -

Prema riječima dogradonačelnice Ostriž, zgrade FUNKa i Atelieri Koprivnica uskoro bi trebale biti dane na direktno upravljanje što donosi puno pozitivnih promjena za same organizacije

Foto: Dino Šef

Prvo dan nastavio se radionicom ‘tips&tricks’ koju je u sklopu projekta ‘Centar+’ održao bend Them Moose Rush iz Bjelovara, a tema radionica bio je DIY (do it yourself) pristup razvoja benda.

U večernjim satima održan je koncert bendova Them Moose Rush, Wojtyla, Kaje z’glavom?!, JegerKola i Grinded Hags.

Foto: Dino Šef

U subotu je program počeo sajmom udruga i kreativaca na kojem su svoj rad predstavili Atelieri Koprivnica, Naive, Hana Belobrk te udruga Šinterice dobra srca.

Također, još je jednom predstavljen Nettle soundsystem kroz slušaonicu koju je održao DUBmx, a bend Petar Punk održao je još jednu ‘tips&tricks’ radionicu posvećenu pisanju autorskih tekstova za bend.

- Advertisement -
Foto: Dino Šef

Na radionici posvećenoj Zero Waste načinu života posjetitelji su učili o recikliranju plastičnih vrećica te od njih izrađivali razne predmete za osobnu upotrebu.

Program je završio koncertom na kojem su nastupili Petar Punk, Clotheo, Grunter, LoM i iLLeagle.

Foto: Dino Šef

“Koncept dvodnevnog događanja koje je prožeto radionicama, predavanjima, raznim izlagačima i koncertima pokazao se kao odličan pa jedva čekamo sljedeću godinu i održavanje još jednog FUNK day programa”, istaknuli su iz FUNKa.

Foto: Dino Šef

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti