Nedjelja, 23. siječnja 2022.

FOTO U Novigradu Podravskom održana taktičko pokazna vatrogasna vježba

Vatrogasci su odlično realizirali sve vježbovne aktivnosti te su tijekom vježbe pokazali visoku razinu osposobljenosti i uvježbanosti za ovakav tip požarne intervencije.

Preporučujemo

U sklopu obilježavanja Dana Općine Novigrad Podravski, u nedjelju, 18. srpnja,  Vatrogasna zajednica Općine Novigrad Podravski održala je taktičko pokaznu vatrogasnu vježba gašenja požara otvorenog prostora Novigrad Podravski 2021.

Vježba je održana u samom centru Novigrada Podravskog, na prostoru stare tržnice u neposrednoj blizini Doma kulture, a u istoj su sudjelovali članovi DVD-a Novigrad Podravski, DVD-a Delovi i DVD-a Borovljani.

Vatrogasna vježba u Novigradu Podravskom

Ciljevi vježbe bili su pokazati mještanima i gostima mogućnosti i spremnost vatrogasaca s područja VZO Novigrad Podravski u gašenju požara otvorenog prostora, mogućnost snabdijevanja vodom više navalnih vozila, provjera i uvježbavanje koordinacije vatrogasnih snaga prilikom gašenja vodom i pjenom, uzbunjivanje i provjera sustava radio i telefonskih veza, provjera ispravnosti i učinkovitost raspoložive vatrogasne opreme i tehnike kao i provjera brzine dolaska vatrogasnih vozila i ljudstva na intervenciju.

Vježbu je osmislilo zapovjedništvo u sastavu zapovjednik VZO Novigrad Podravski Miroslav Ranilović, zamjenik zapovjednika DVD-a Novigrad Podravski Goran Veršić, zapovjednik DVD-a Delovi Slavko Hladika i zapovjednik DVD-a Borovljani Sebastijan Mrzlečki.

Vatrogasna vježba u Novigradu Podravskom

Prema scenariju vježbe, na prostoru stare tržnice prilikom održavanja sajma, zbog neispravnih instalacija na automobilu jednog od prodavača došlo je do samozapaljenja automobila.

Vlasnik automobila obavijestio je centar 193 koji odmah izdaje uzbunu sirenom i šalje na požar operativne snage DVD-a Novigrad Podravski, a u međuvremenu je zbog siline gorenja automobila došlo i do zapaljenja štandova.

Nakon uzbunjivanja na požar prvi dolazi zapovjednik VZO Novigrad Podravski Miroslav Ranilović koji preuzima zapovijedanje nad požarištem.

Vatrogasna vježba u Novigradu Podravskom

Vatrogasne snage DVD-a Novigrad Podravski na požarištu dolaze s auto cisternom i navalnim vozilom te po zapovijedi započinju gašenje automobila pjenom s dva mlaza. S obzirom na to da je automobil bio u razbuktanoj fazi te se požar proširio i na štandove, zapovjednik Ranilović poziva susjedna društva DVD Delovi i DVD Borovljani.

Shodno zapovjedni, vatrogasne snage DVD-a Delovi s kratkim navalnim vozilom započinju gašenje štandova vodom s dva mlaza,a vatrogasci DVD-a Borovljani imale su zadatak da izvrše dodatno punjenje vodom navalnih vozila iz auto cisterne TAM 190T te da u slučaju širenja požara na raslinje uspostave treći mlaz i njime onemoguće daljnje širenje požara.

Vježbom je veoma dobro rukovodio zapovjednik DVD/VZO Novigrad Podravski Miroslav Ranilović, vatrogasni časnik.

Vatrogasna vježba u Novigradu Podravskom

Mještani Novigrada Podravskog i njihovi gosti veoma pozorno su pratili vježbu, a sudionici vježbe, njih 17 operativnih vatrogasaca, odlično su realizirali sve vježbovne aktivnosti te su tijekom vježbe pokazali visoku razinu osposobljenosti i uvježbanosti za ovakav tip požarne intervencije.

Vatrogasna vježba u Novigradu Podravskom

Nakon završetka vježbe, zapovjednik Ranilović postrojio je sve sudionike na prostoru ispred DVD-a Novigrad Podravski te je u kratkim crtama izvršena analiza vježbe.

Tekst i foto: izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke županije Krešimir Juratović

Vatrogasna vježba u Novigradu Podravskom

Vatrogasna vježba u Novigradu Podravskom

Vatrogasna vježba u Novigradu Podravskom

- Advertisement -

Najnovije objave