Subota, 26. studenoga 2022.

FOTO U Starigradu održani tradicionalni Dani jabuka

Predsjednica Društva žena Kamengrad Đurđica Lazar istaknula je važnost održavanja ove tradicije koja povezuje ljude kroz rad i druženje te naravno očuvanje starih recepata i tehnika

Preporučujemo

Nakon dvije godine stanke, u subotu je u koprivničkom prigradskom naselju Starigrad održana 19. po redu manifestacija Dani jabuka.

Ova se tradicionalna manifestacija održava u organizaciji Društva žena Kamengrad čije su vrijedne članice izložile mnogobrojna jela i slastice od jabuka.

Također, tijekom svečanosti priredile su i prikaz izrade štrukla na ‘starinski’, originalan način.

Izrada štrukli
Foto: koprivnica.hr

Predsjednica Društva žena Kamengrad Đurđica Lazar istaknula je važnost održavanja ove tradicije koja povezuje ljude kroz rad i druženje te naravno očuvanje starih recepata i tehnika kojima su se služile naše mame, bake i prabake.

Dugogodišnji suradnik Društva, poznati stručnjak za poljoprivrednu proizvodnju u Hrvatskoj Zdravko Matotan, istaknuo je važnost uzgoja i konzumacije jabuke kao zdravog prehrambenog proizvoda.

Dani jabuka
Dani jabuka // Foto: koprivnica.hr

Uime Koprivničko-križevačke županije s riječima zahvale i podrške na dugogodišnjem radu obratio se zamjenik župana Ratimir Ljubić, dok je čast, da otvori manifestaciju pripala koprivničkom gradonačelniku Mišelu Jakšiću.

Dani jabuka
Dani jabuka // Foto: koprivnica.hr

Gradonačelnik je iskoristio priliku da još jednom zahvali Društvu žena Kamengrad, kao i ostalim stanovnicima Starigrada, na sudjelovanju u programima povodom obilježavanja Dana grada Koprivnice.

Dani jabuka
Dani jabuka // Foto: koprivnica.hr
Dani jabuka
Dani jabuka // Foto: koprivnica.hr
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti