Ponedjeljak, 15. kolovoza 2022.

FOTO U Svetom Ivanu Zelini uspješno održana 54. Izložba vina kontinentalne Hrvatske

Josip Rajaković proglašen dva puta šampionom za svoj traminac

Preporučujemo

U Svetom Ivanu Zelini u petak u popodnevnim satima održana je tradicionalna 54. Izložba vina kontinentalne Hrvatske. Ovogodišnja izložba donijela je 374 uzorka, a šampionom izložbe proglašeno je vino Traminac izborna berba prosušenih bobica proizvođača Josipa Rajakovića.

Za najbolji dizajn etikete proglašeno je vino sivi pinot proizvođača OPG Maček. Nagradu za najbolje vino u kategoriji autohtone sorte osvojila je za svoju kraljevinu Vinarija Puhelek-Purek, dok je u kategoriji mirnih bijelih vina nagradu osvojila vinarija Mons Aureus za svoju graševinu.

Nagradu za najbolje ocijenjeno vino u kategoriji bijelih vina s ostatkom neprovrela šećera osvojila je vinarija Iločki podrumi za svoj Chardonnay Principovac. Traminac izborna berba prosušenih bobica od OPG-a Josip Rajaković osvojila je i nagradu za najbolje ocijenjeno predikatno vino.

Vinarija Belje Plus osvojila je nagradu za svoju frankovku premium kao najbolje ocijenjeno crveno vino, dok je u kategoriji pjenušavih vina nagradu osvojio OPG Josip Rajaković za svoj Grunwald Pjenušac – Lucija. Uz glavne nagrade i priznanja podijeljene su i nagrade za najbolja vina Zagrebačke županije gdje je šampionom još jednom proglašen Josip Rajaković za svoj Traminac izborna berba prosušenih bobica.

U sklopu ceremonije otvorenja uzvanicima se prigodnim riječima obratio i gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec.

– Nakon dvije godine obilježene pandemijom koronavirusa, dočekali smo vrijeme da se možemo družiti i okupljati bez ograničenja, što se direktno odrazilo na organizaciju 54. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske. Unatoč brojnim problemima uzrokovanim sušom, tučom i ostalim problemima, vinogradari i vinari su poslovično marljivi tako da i ove godine svjedočimo velikom broju uzoraka visoke kvalitete. Ovogodišnja izložba donosi nam 374 uzorka, što je brojkom povratak na brojke prije pandemije – istaknuo je Košćec te dodao:

– Zahvaljujem se svim našim vjernim izlagačima koji nas vjerno prate svih ovih godina, ali i onima koji su prvi puta na ovoj izložbi. Visoko pokroviteljstvo Vlade Republike Hrvatske i predsjednika Republike Hrvatske pokazatelj su ugleda i tradicije vina izložbe kontinentalne Hrvatske kao najznačajnije vinske manifestacije u ovom dijelu Hrvatske.

Foto: Miroslav Mirković

- Advertisement -

Najnovije objave