Četvrtak, 29. veljače 2024.

FOTO Sajmom udruga nastavljeno obilježavanje Dana Općine Legrad

Legradski park danas je zaista bio krcat, što velikih, što malih mještana koji su uživali u dječjim igrama i na napuhancu

- Oglas -

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u vatrogasnom domu u Selnici Podravskoj i otvorenjem novog vatrogasnog spremišta u petak je započelo obilježavanje Dana općine Legrad.

Bogatim programom proslava se nastavlja danas i sutra. U subotnjim jutarnjim satima održan je Leskov prut – ribičko natjecanje na jezeru Šloporg. Tijekom poslijepodneva u  parku Presvetog Trojstva održava se Sajam udruga.

Posjetitelji tako na štandovima mogu vidjeti i kupiti razne domaće proizvode, od tjestenina, kolača i raznih specijaliteta, a Udruga žena Legrad po prvi puta za Dan općine pripremila je i buvljak na kojem se po 10 kuna mogu kupiti razni predmeti.

- Oglas -

– Svatko od nas ima doma nešto što nam više ne treba i što smo mislili baciti. Ovo je prilika da se ti predmeti ponovno koriste i možda nekome zaista budu od velike pomoći. Osim buvljaka, na našem štandu pripremile smo domaće kolače i decoupageom ukrašene boce – kazali su iz Udruge žena za Glas Podravine.

Osim domaćih specijaliteta i buvljaka, za sve mještane pripremao se i srneći gulaš, roštilj, kotlovina i ribe, a mještanke su se pobrinule za kavu i sokove. Stara zgrada Osnovne škole, pak, postala je košarkaško igralište gdje su snage odmjerili mladi Legrađani koji su organizirali streetball turnir.

Legradski park danas je zaista bio krcat, što velikih, što malih mještana koji su uživali u dječjim igrama i na napuhancu, a sajmom je prošetao i tako podržao rad lokalnih udruga i Ivan Sabolić, općinski načelnik.

U sportskom parku Fizeš večeras će se održati predstava Dimnjačar Kerekesh teatra, a potom će nastupiti tamburaški sastav Cure Iz Centra. Proslava se, dakle, nastavlja i u nedjelju i iduću subotu, a ovdje možete pogledati detalje programa proslave Dana općine Legrad.

Foto: Matea Konfic (Glas Podravine)

- Oglas -

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti