Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Uhićeni dileri duhana, ‘pali’ su s 8 tona, a u iznajmljenom skladištu napravili malu tvornicu

49-godišnjak je skladište dovezao stroj za rezanje duhana te drugu opremu potrebnu za rezanje i prepakiranje sitno rezanog duhana, kao i veću količinu duhana u listu bez duhanskih markica Ministarstva financija

- Oglas -

Zagrebački su policajci u suradnji s Carinskom upravom, područnom jedinicom – službom za mobilne jedinice Zagreb, dovršili kriminalističko istraživanje 49-godišnjakom i 24-godišnjakom zbog kaznenog djela nedozvoljene proizvodnje i nedozvoljene trgovine.

Skladište za preradu duhana
Foto: PU zagrebačka

“Sumnja se da je neutvrđenog dana s ciljem da neovlašteno kupi, preradi, prenese, proda ili razmjenjuje robu ili predmete čiji je promet zabranjen ili ograničen i tako za sebe i drugoga pribavi protupravnu imovinsku ili drugu korist, 49-godišnjak u svrhu skladištenja, rezanja, prepakiranja, i prodaje duhana u listu u mjestu Prepuštovec unajmio skladišni prostor”, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

Vlasniku prostora dao je podatke od 24-godišnjaka na čije ime je zaključen ugovor o najmu istog.

- Oglas -
Skladište za preradu duhana
Foto: PU zagrebačka

Nadalje, početkom ožujka u skladište je dovezao stroj za rezanje duhana te drugu opremu potrebnu za rezanje i prepakiranje sitno rezanog duhana, kao i veću količinu duhana u listu bez duhanskih markica Ministarstva financija, čija prodaja i promet su na teritoriju Hrvatske zabranjeni i regulirani posebnim Zakonom o trošarinama.

Carinski su službenici u skladištu pronašli ukupno 7806 kg duhana u listu, pakiranog u 64 kartonske kutije, i 10 kg duhana zatečenog u sušilici s opremom za preradu i vaganje duhana te ručno izrađenom rezalicom domaće proizvodnje s elektromotorom.

Također, pronašli su i tri rezervna noža za rezalicu, plinsku sušilicu s pripadajućom opremom, tri boce od 10 kg s ukapljenim naftnim plinom, električnu vagu i ručni viličar, a sve s namjerom daljnje prerade (rezanja) i pakiranja duhana radi daljnje preprodaje drugim osobama na zagrebačkom području i širem području Hrvatske.

Skladište za preradu duhana
Foto: PU zagrebačka

Dvojica muškaraca su uhićena te su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu, stoji u policijskom priopćenju.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti