Srijeda, 20. listopada 2021.

FOTO Uoči blagdana roditelji novorođenih i studenti u Općini Mali Bukovec dobili veće naknade

Ljubav ovogodišnjeg Božića neka ispuni vaša srca radošću, suosjećanjem, mirom, utjehom i nadom, a u novoj 2021. godini svima najviše želim zdravlja i sreće, naglasio je načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković

Preporučujemo

Općina Mali Bukovec u društvenom domu u Svetom Petru organizirala je podjelu naknada roditeljima novorođenčadi i studentima. U skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama, naknade su dijeljene pojedinačno.

Ove su godine, a prema najavama iz općinske uprave, naknade povećane.

– U vrijeme blagdana novorođenu djecu s područja Općine Mali Bukovec darujemo s novčanim iznosom koji smo ove godine povećali za 500 kuna i naknada je sada 2500 kuna. U ovom trenutku imamo 22 bebe. To me veseli jer se ne smanjuje broj novorođenih nekoliko godina zaredom – rekao je općinski načelnik Darko Marković.

Dodao je kako su studentima za 200 kuna povećali iznos božićnice, jednokratne novčane potpore krajem godine, i one sada iznose 1200 kuna. Dobilo ih je 40 studenata.

Općina Mali Bukovec, osim najmlađih i studenata, pomaže i srednjoškolsku djecu.

– Raspisali smo javni poziv za stipendiste deficitarnih zanimanja upisanih u srednje škole. Stipendija je 300 kuna mjesečno, i to za svih 12 mjeseci u godini, ne samo za 10 mjeseci školske godine. Javni poziv ćemo produžiti do kraja siječnja kako bi svim učenicima omogućili da tijekom praznika izvrše prijavu – poručio je Marković.

Koronavirus je ove godine spriječio tradicionalno druženje s djecom za Svetog Nikolu, no darovi su ipak stigli.

– Organiziranu podjelu darova svetog Nikole svake godine selimo po naseljima. Prošle godine to je bilo u Župancu, ove godine je trebalo biti u Novom Selu Podravskom, kada Sveti Nikola dolazi na kočiji, s konjima. To je tradicija kod nas. No, ove godine to nismo mogli organizirati pa smo to napravili s Osnovnom školom Veliki Bukovec financirajući poklone svoj djeci koji su im bili dodijeljeni od njihovih razrednika ili razrednica – pojasnio je načelnik Marković.

Valja istaknuti da su prigodnu naknadu, božićnicu, dobili i umirovljenici s područja Općine Mali Bukovec. Za sve koji imaju mirovinu manju od 1700 kuna iz općinskog je proračuna osigurano po 200 kuna. Ukupno je ovo pravo ostvarilo 197 umirovljenika.

– Nadam se da će ovi skromni pokloni u ovo vrijeme darivanja sve koji su ih primili razveseliti i biti im poticaj za darivanje i suosjećanje prema drugima jer sada više nego ikada trebamo probuditi ljudskost jednih u drugima i biti tu jedni za druge. Ljubav ovogodišnjeg Božića neka ispuni vaša srca radošću, suosjećanjem, mirom, utjehom i nadom, a u novoj 2021. godini svima najviše želim zdravlja i sreće – naglasio je načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković.

Foto: Općina Mali Bukovec

Najnovije objave