Subota, 3. prosinca 2022.

FOTO Važan dan za općinu Drnje: otvorena biciklističko-pješačka staza u Ulici Pemija

Nova staza dužine 670 metara i širine dva i pol metra napravljena je po najvišim standardima i nastala je u suradnji Općine Drnje i NEXE grupacije koja je projekt financirala s oko 900.000 kuna

Preporučujemo

U sklopu proslave Dana Općine u srijedu je održano svečano otvorenje biciklističko-pješačke staze u Ulici Pemija u Drnju, od Peteranca prema centru sela.

Rezultat je to jako dobre suradnje između Općine Drnje i IGMA-e koja je dio NEXE grupacije.

– Odlučili smo investirati u infrastrukturu kako bismo povećali sigurnost u prometu zbog velikog broja kamionskog prometa kroz općinu Drnje. Zahvaljujući brzom dogovoru, a i kvalitetnom i brzo odrađenom poslu izvođača radova, tvrtki Bajer građenje iz Kalinovca, u tri mjeseca niknula je nova staza dužine 670 metara i sretni smo da je danas puštena u promet. Bez obzira na određene pritužbe mještana, drago nam je da sada kada su svi radovi izvedeni nema nikakvih problema – rekao je načelnik Općine Drnje Petar Dombaj, dodavši kako su u ponedjeljak imali tehnički pregled za što je izdana uporabna dozvola.

Vrijednost izvedenih radova je oko 900.000 kuna s PDV-om, a financirana je sredstvima NEXE grupe.

– Bitno je napomenuti da je ova priča ogledni primjer i samih proizvoda tvrtke IGMA, odnosno NEXE grupe, koje smo po prvi put ukalupili na području naše općine, to jest sklopili u stazu koja je širine dva i pol metra i kao takva zadovoljava svim uvjetima po pitanju biciklističko-pješačke staze – kazao je načelnik Dombaj.

Kaže da ih veseli da je ova suradnja započela i ističe da ju svakim danom nastavljaju i pokušavaju na što bolji način iskoristiti sve ono što mogu.

– Svjesni smo da bez gospodarstva koje je generator bilo kakvog razvoja nema napretka. Općina Drnje ne brine samo o poljoprivrednicima, nego i o gospodarskim subjektima s kojima pokušavamo imati što kvalitetnije i konkretnije odnose – poručio je Dombaj, najavivši realizaciju još investicija do kraja godine.

Inače, samom otvorenju staze bili su prisutni brojni uzvanici i gosti. Osim učenika Osnovne škole Fran Koncelak iz Drnja i općinskog načelnika Petra Dombaja, bio je ondje i predsjednik NEXE grupe Ivan Ergović sa suradnicima, direktor IGMA-e Karlo Šisl, koji je od prvog dana bio uključen u pregovore i realizaciju ovog projekta, predsjednik Općinskog vijeća Općine Drnje Goran Kolarek s općinskom upravom i djelatnicima, kao i nadzornik i projektant Vedran Petrović, vlasnik tvrtke Petgrad.

Na otvorenju je bio i Ivan Derdić, načelnik Općine Peteranec. I on je došao dati podršku i čestitati na ovom značajnom projektu.

– Veseli nas da smo u vrlo kratkom roku uspjeli realizirati ono što generacije nisu uspjele. Ovim stazama uspjeli smo povezati općine Drnje i Peteranec i time definitivno uvelike povećati sigurnost prometovanja za učenike, pogotovo one iz Peteranca koji od 5. do 8. razreda polaze Osnovnu školu u Drnju – zaključio je načelnik Dombaj.

Dodajmo i da je danas održana i prezentacija rada pogona IGMA-ine betonare u Torčecu povodom završetka investicijskog projekta u koji je NEXE uložio 4,3 milijuna kuna.

FOTO: Luka Krušec / LuMedia

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti