Subota, 22. lipnja 2024.

FOTO-VIDEO Brojni koprivnički srednjoškolci na Šoderici sudjelovali u ekološkoj akciji ‘Očisti svoje jezero’

Učenicima Obrtničke škole pridružili su se i učenici koprivničke Gimnazije Fran Galović, koji su na Šodericu pristigli biciklima

- Oglas -

Brojni mladi danas su pohrlili na ‘podravsko more’ gdje je organizirana akcija čišćenja okoliša jezera, nakon čega su imali prilike odmjeriti snage i u sportskim igrama. Akciju na Šoderici povodom Dana planeta Zemlje organizirala je udruga Sjever Mladih iz Koprivnice, koja je zbog lošeg vremena prebačena na ovaj ponedjeljak.

Radi se o projektu “Očisti svoje jezero”, a uz članove udruge organizatora, u današnjim ekološkim i rekreativnim aktivnostima sudjelovalo je stotinjak učenika koprivničke Obrtničke škole, uz pratnju njihovih profesora.

Ivan Rerih
Ivan Rerih // Foto: Krešo Puklavec

– Mladi su, podijeljeni u grupe, počistili smeće oko jezera, nakon čega su se okrijepili, podijeljeni su im sendviči, voda i sokovi, a imali su priliku provozati se solarnim čamcem po jezeru. Lijepo vrijeme na Šoderici iskoristilo se još i za rekreaciju i sportske igre – rekao je Ivan Rerih iz udruge Sjever Mladih.

- Oglas -

Osim akcije čišćenja okoliša, mladi su se okušali i u sportsko-rekreativnim aktivnostima.

– Organizirane su igre koje su danas pomalo zaboravljene poput povlačenja užeta, trčanja s balonima, a partner u projektu, Općina Legrad, omogućila nam je panoramske vožnje po jezeru – rekao je predsjednik udruge Sjever Mladih Nikola Kovačec.

Nikola Kovačec
Nikola Kovačec // Foto: Krešo Puklavec

Dodao je kako će sličnih projekata biti i u budućnosti, a neki su već i u pripremi.

– Naša je udruga orijentirana na mlade, ponajviše srednjoškolce. U planu imamo i neke aktivnosti koje podrazumijevaju mentalno zdravlje mladih i međusobnu komunikaciju, budući da ove nove generacije više vremena provode na mobitelima i na internetu, razvijamo taj dio da ih potaknemo na međusobnu komunikaciju – zaključuje Kovačec.

Ratimir Ljubić
Ratimir Ljubić // Foto: Krešo Puklavec

Učenicima Obrtničke škole pridružili su se i učenici koprivničke Gimnazije Fran Galović, koji su na Šodericu pristigli biciklima, a podršku im je došao dati, među ostalim, i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

- Oglas -

Ljubić je zahvalio sudionicima što su odvojili vrijeme kako bi pomogli u vraćanju starog sjaja Šoderice koja je stradala tijekom prošlogodišnjih poplava koje je prouzročila rijeka Drava.

Foto i video: Krešo Puklavec

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti