Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO-VIDEO Drnjansko Đurđevo: tradicionalna jela, kolači, stari predmeti i tamburaši u centru mjesta

Tradicionalno Drnjansko Đurđevo održava se već dugi niz godina, a ovom je manifestacijom započet cijeli niz proljetnih aktivnosti u organizaciji Turističke zajednice područja Središnja Podravina

- Oglas -

U subotu je započeo bogat program Đurđeva u Drnju gdje je u središtu mjesta priređen sajam domaćih proizvoda i rukotvorina, priprema i degustacija jela koju pripremaju ribiči i lovci, a tu su i proizvodi medara, vinara i drugih proizvođača s područja općine i Turističke zajednice područja Središnja Podravina.

Uz to, svaki posjetitelj ima priliku kušati tradicionalne kolače i lepinje. Vrijedne žene iz udruge Hrvatsko srce priredile su prigodnu izložbu tradicijskih predmeta, a za glazbeni dio pobrinuli su se školski tamburaši pod mentorstvom Denisa Hodalića, kao i same članice udruge Hrvatsko srce.

Vesna Antolić, predsjednica udruge Hrvatsko srce
Vesna Antolić, predsjednica udruge Hrvatsko srce // Foto: Krešo Puklavec

– Naša udruga djeluje već dulji niz godina, a ove smo godine odlučile napraviti malu etno izložbu u našem paviljonu da ljudi vide nešto što možda čuvaju u svojim ormarima i ladicama. Zaboravljeni predmeti koje smo mi sad izvukle i pokazale tu – rekla nam je Vesna Antolić, predsjednica udruge Hrvatsko srce.

- Oglas -

Tradicionalno Drnjansko Đurđevo održava se već dugi niz godina, a ovom je manifestacijom započet cijeli niz proljetnih aktivnosti u organizaciji Turističke zajednice područja Središnja Podravina, pojasnio je direktor ove organizacije Nikola Cik.

Nikola Cik, direktor Turističke zajednice područja Središnja Podravina
Nikola Cik, direktor Turističke zajednice područja Središnja Podravina // Foto: Krešo Puklavec

– To je drevni blagdan, drevna tradicija ovdje u Drnju, gdje se slavi sveti Juraj, uz rođenje Blažene Djevice Marije u jesen, ali možemo reći da smo se dobro rasporedili tijekom godine pa smo poželjeli iskoristiti priliku i u ovo proljetno vrijeme započeti s jednom ovakvom manifestacijom – istaknuo je Cik.

– Zadovoljstvo je da konačno ove godine možemo organizirati ovu manifestaciju, kojom smo željeli na neki način oživjeti naše običaje, a sve u svrhu zajedničkog druženja naših mještana. Tu je i suradnja mjesnih udruga, škole i vrtića, a upravo je naglasak na kulturnoj baštini, ali i zabavi. Da bude za svakoga ponešto – rekao je načelnik Općine Drnje Petar Dombaj.

Petar Dombaj, načelnik Općine Drnje
Petar Dombaj, načelnik Općine Drnje // Foto: Krešo Puklavec

Večernji sati rezervirani su za AMD-Music Band, a manifestacija Drnjansko Đurđevo će se nastaviti u utorak svetom misom u čast svetog Jurja, dok iduću subotu, 27. travnja, nastupa Pozitivo bend.

Foto: Krešo Puklavec

- Oglas -

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti