Ponedjeljak, 2. listopada 2023.

FOTO-VIDEO Mnoštvo vjernika na proslavi blagdana Velike Gospe u Močilama

Svečanoj koncelebriranoj misi, koju je predvodio župnik koprivničke Župe svetog Antuna Padovanskog fra Marijan Opitz u zajedništvu sa svećenicima Koprivničkog, ali i susjednih dekanata, prethodila je zavjetna procesija od kapele svetog Jožefa

- Advertisement -

Blagdan je Velike Gospe, svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo.

U cijeloj Hrvatskoj hodočasti se tradicionalno u Marijina svetišta i prošteništa.

I u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u koprivničkim Močilama svečano je na Veliku Gospu.

- Advertisement -

Nakon trodnevne duhovne priprave i koncerta klasične glazbe župnih glazbenika, prof. Josipa Pankarića (truba) te Ivona Fabijanca (orgulje), danas je središnje euharistijsko slavlje u dvorištu župne crkve u Močilama okupilo mnoštvo vjernika iz Koprivnice i okolice.

Svečanoj koncelebriranoj misi, koju je predvodio župnik koprivničke Župe svetog Antuna Padovanskog fra Marijan Opitz u zajedništvu sa svećenicima Koprivničkog, ali i susjednih dekanata, prethodila je zavjetna procesija od kapele svetog Jožefa.

U procesiji, kao i na misnom slavlju, sudjelovali su i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, dožupan Ratimir Ljubić i drugi predstavnici gradske i županijske vlasti.

Jutarnju misu služio je domaći župnik mons. Leonard Markač, a misu u 18 sati predvodi vlč. Nikola Bukovčan, župnik u Koprivničkom Ivancu.

Foto: Luka Krušec / LuMedia

- Advertisement -

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti