Utorak, 25. lipnja 2024.

FOTO-VIDEO Tijelovo u Đelekovcu u znaku sajma udruga, likovne radionice i tradicionalnog proščenja

Svi zainteresirani mogu kod Doma kulture probati domaće proizvode, od kolača do pokoje žestice, a sa sobom kući mogu ponijeti i suvenir. Navečer pod šatorom zabavljaju Tamburaši bez imena

- Oglas -

Brojni mještani, ali i drugi gosti pohrlili su danas, u četvrtak, u Đelekovec gdje se na Tijelovo održava tradicionalno proščenje, a povodom Dana Općine i drugi sadržaji i aktivnosti.

U prijepodnevnim satima je u etno parku održana likovna radionica u organizaciji udruge Vendi, dok je poslijepodne rezervirano za proščenje u parku u središtu mjesta, ali i sajam udruga uz Dom kulture Pajo Kanižaj, odnosno općinsku zgradu.

Likovna radionica u Đelekovcu
Foto: Krešo Puklavec

Tamo svi zainteresirani mogu kupiti suvenire, časopise i knjige biblioteka Nagnuća, koja također djeluje pod udrugom Vendi, a mogu se počastiti kojom dobrom kapljicom kao i probati lepinje, domaće kolače i druge poslastice.

- Oglas -
Proslava Dana Općine Đelekovec
Foto: Krešo Puklavec

Tu su i druge organizacije i udruge, od vrijednih članica Društva žena do ostalih aktivnih mještana i volontera. Iza Doma kulture postavljen je šator gdje će se u večernjim satima održati zabava uz glazbu. Večeras sviraju Tamburaši bez imena.

Proslava Dana Općine Đelekovec
Foto: Krešo Puklavec

Od 18 sati na stadionu Osvita igra se utakmica mlađih uzrasta i veterana, a program se nastavlja i sutra, u petak, kada se održavaju sportski susreti Društva žena Đelekovec na školskom igralištu. Nakon toga, slijedi program u Domu kulture Pajo Kanižaj, a navečer pod šatorom svira Pozitivo bend.

Detaljan program proslave Dana Općine Đelekovec možete pogledati OVDJE.

FOTO-VIDEO: Krešo Puklavec

- Oglas -

FOTO-VIDEO Velik broj mještana na Đelekovečkoj večeri posvećenoj tradiciji i nematerijalnoj baštini

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti