Četvrtak, 20. lipnja 2024.

FOTO-VIDEO Virovska prkačijada: Lara Samošćanec i Patricia Kučan rade najbolje palačinke, ali nijanse su odlučivale pobjednika

Svi su se pokazali u jako lijepom svijetlu, natjecanje je publika pratila s velikom pozornošću, a pobjednika su odlučile nijanse

- Oglas -

Jedan od noviteta Virovske prkačijade, najslađe manifestacije na svijetu, ove je godine i natjecanje u pečenju i mazanju palačinki u kojem su sudjelovali načelnici općina s područja Turističke zajednice područja Središnja Podravina sa svojim pomoćnicima, a pridružili su im se i koprivničko-križevački župan i dožupan Darko Koren i Ratimir Ljubić.

Svi su se pokazali u jako lijepom svijetlu, natjecanje je publika pratila s velikom pozornošću, a pobjednika su odlučile nijanse.

Treće mjesto pripalo je Općini Gola i načelniku Stjepanu Milinkoviću, druga je bila Općina Peteranec i načelnik Ivan Derdić, dok najbolje palačinke radi Općina Đelekovec i načelnica Lara Samošćanec, kojoj je u pripremi pomagala Patricia Kučan.

- Oglas -

Virovska prkačijada kao prvi europski festival malih tradicijskih kolača ove godine održava se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske. Nedavno je manifestacija dobila i turističku nagradu Simply the best za kvalitetu i inovativnost manifestacije koja daje poseban doprinos očuvanju lokalne gastronomske baštine i tradicije, a svojim sadržajem obogaćuje turističku ponudu Podravine.

I ove godine Virovska prkačijada ima međunarodni karakter pa na njoj sudjeluju gosti iz Italije, Vijetnama, Paragvaja, Sjedinjenih Američkih Država, Bosne i Hercegovine i Mađarske. Zahvaljujući inicijatoru projekta Stjepanu Odobašiću, manifestacija se održava pod inozemnim pokroviteljstvom organizacije Taste od Peace čiji predsjednik Sarkis Yacoubian svake godine dolazi iz Jeruzalema u Virje.

“Kao što mi svoju baštinu i tradiciju želimo predstaviti svijetu, tako na Virovskoj prkčijadi svake godine pružamo priliku gostima, svim posjetiteljima i mještanima da upoznaju tradicijske slastice iz različitih dijelova svijeta. Do sada smo u Virju ugostili vrhunske slastičare s nekoliko kontinenata, a ove godine tako možemo kušati slastice iz susjednih zemalja, ali i dalekog Vijetnama i Paragvaja, američke slastice i vrhunska talijanska jela”, poručuju organizatori.

Detaljan program Virovske prkačijade koja traje do nedjelje navečer možete pogledati OVDJE.

Foto i video: Petra Ratković

- Oglas -

Virovska prkačijada: Udruga žena Bregi ima najbolji prkač, a evo i svih ostalih dobitnika nagrada

FOTO-VIDEO Najslađe mjesto na svijetu: Virovska prkačijada izazvala ogroman interes posjetitelja

FOTO Degustacija talijanske tjestenine, koktela i slastica te pjesma tamburaša za savršeni kraj prvog dana Virovske prkačijade

FOTO-VIDEO S najmlađima krenula deveta po redu Virovska prkačijada: u pripremi kolača natječe se po devet vrtića i škola

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti