Utorak, 9. kolovoza 2022.

FROOOM! filmska škola ovog ljeta u Koprivnici

Početna radionica namijenjena je onima koji se prvi put susreću s filmom, žele isprobati više kratkih formi, od stop-motion animacije, preko eksperimentalnog filma do TV formata, a usput i kroz igru steći dobru osnovu za buduća filmska istraživanja

Preporučujemo

FROOOM! filmska škola i ovo ljeto poziva Koprivničance, djecu i mlade, da se okušaju u filmskoj umjetnosti, snime vlastiti film i odlično se zabave.

Pridružite nam se u petodnevnom programu od 22.-26.8. FROOOM! filmske škole kroz jednu od dvije razine.

Početna radionica namijenjena je onima koji se prvi put susreću s filmom, žele isprobati više kratkih formi, od stop-motion animacije, preko eksperimentalnog filma do TV formata, a usput i kroz igru steći dobru osnovu za buduća filmska istraživanja. Voditeljice početne radionice su redateljica Marija Georgiev i glumac Boris Bakal.

U naprednoj radionici ponavljamo što smo sve usvojili na početnoj radionici i snimamo svoj prvi film, a možda i dva. Kroz primjere, koje analiziramo dublje, ulazimo u razlikovanje filmskih vrsta i žanrova. Zajedno s ostalim polaznicima i voditeljima polaznici razvijaju scenarije koje će pretočiti u igrane ili dokumentarne filmove. Voditelji radionice su redateljica i snimateljica Bojana Burnać te producent Hrvoje Matasović.

Radionice traju cijeli dan, uz mogućnost dolaska od 8 sati kad se počinjemo skupljati te započinjemo s razigranom nastavom u 9 sati koja traje do 15 sati, s pauzom za fini ručak oko 12.30 sati.

Djeca nakon 15 sati mogu ostati i slobodno se igrati uz nadzor voditelja do 16 sati. Preporučeni uzrast za radionicu je od 8 do 16 godina. Cijena s popustom za rane prijave je 380 kuna, što uključuje topli obrok po izboru svaki dan.

Više informacija na: frooom.eu/o-frooomu/

Prijave na: frooom.eu/shop/

FROOOM! škola ima podršku i sufinanciranje Grada Koprivnice, Koprivničko-križevačke županije, Hrvatskog audiovizalnog centra, Vladine agencije za elektroničke medije i Društva hrvatskih filmskih redatelja.

Bacači Sjenki su višestruko nagrađivana neprofitna organizacija iz Zagreba koja je u svom 20-godišnjem radu i javnom djelovanju ostvarila više od 150 suradnji s profesionalcima iz više od 30 zemalja svijeta te realizirala više od 50 edukativnih, kazališnih i filmskih projekata i manifestacija na četiri kontinenta.

Uspješno i bez poteškoća isprepliće međunarodnu suradnju, kazališne izvedbe, urbane intermedijalne projekte, aktivizam, pedagoški rad, video umjetnost te selektorsku praksu u cjelovito umjetničko djelovanje.

Bacače sjenki podržava Zaklada Kultura Nova.

- Advertisement -

Najnovije objave