Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

GASTRO TRAŽILICA Do ovog petka možete uživati u street food specijalitetima i slasticama restorana Štagelj

Originalni street food specijaliteti i slastice isključivo su dostupni u njihovoj kućici. Adventska kućica smještena je na vanjskoj terasi restorana na PRC-u

- Oglas -

Do ovog petka možete probati sjajnu adventsku ponudu u sklopu koprivničkog restorana Štagelj, odnosno na meniju imate originalne street food specijalitete i slastice koje su isključivo dostupne u njihovoj kućici. Adventska kućica smještena je na vanjskoj terasi restorana na PRC-u.

NIKAD BOLJA ADVENTSKA PONUDA 

Za početak smo probali njihov „Pulled pork Štagelj burger XXL“ za koji uistinu možemo potvrditi da je velik te se od njega može najesti i najozbiljniji gurman. Burger ima podravski štih pa sadrži trgani dimljeni buncek koji je uistinu sočan, a kao prilog dolazi kiseli kupus začinjen s klekovim bobama i umakom od hrena. Iako na prvu vrlo neobična kombinacija koja spaja zimsku ponudu hrane i burger, nama osobno se jako dopala jer smo ljubitelji ovakvih gastro eksperimenata i još ako ste fan bunceka i kiselog zelja kao mi – to je to, dobitna kombinacija!

- Oglas -
Pulled pork Štagelj burger XXL
Pulled pork Štagelj burger XXL // Foto: Miroslav Mirković

Drugi mesni specijalitet koji smo probali bila je „Čvapčkosita“ ili ćevap kobasica punjena sirom i omotana podravskim špekom, dok je umak napravljen od ajvara, anisa i meda. Sve je to fino dodatno osvježeno ukiseljenim ljubičastim lukom. Ova kombinacija nas je još više oduševila nego burger i to isključivo zato što je u pitanju ćevap smješten u pecivo, a igra slatko-slano s umakom od ajvara i medom te ljubičastim lukom idealno je pogođena za ovakav tip hrane.

Adventska „Čvapčkosita“
Adventska „Čvapčkosita“ // Foto: Miroslav Mirković

BAO BUNSI S CARSKIM MESOM ČISTO ODUŠEVLJENJE 

Za kraj probali smo i legendarne Bao bunse koji je Štagelj simpatično nazvao „Carska pečenka“ jer su tzv. pareno pecivo sljubili s fenomenalnom sporo pečenom svinjskom potrbušinom, poznatije i kao carsko meso iliti „pork belly“. Bao bunsi su se doslovno topili u ustima koliko su bili mekani, a bome nije zaostajalo ni meso, a sve je to dodatno bilo pojačano s finom coleslaw salatom i BBQ umakom.

Bao buns – carska pečenka
Bao buns – carska pečenka // Foto: Miroslav Mirković

I LJUBITELJI SLATKOGA DOĆI ĆE NA SVOJE

Što se tiče slastica ni tu Štagelj nije podbacio. U ponudu je uvrstio tri deserta, domaće knedle s Lino Ladom u umaku od šljiva, fritule s Lino Ladom i jabuke u šlafroku s umakom od vanilije. Od svih slastica apsolutni pobjednik su knedle punjenje Lino Ladom u umaku od šljiva. Od vizualnog dojma, naime knedle nisu napravljene klasično kao okruglice, pa sve do mekanog tijesta i fantastičnog umaka od šljiva. Čista 10.

- Oglas -

Cijene: 

Pulled Pork – „Štagelj“ burger XXL – 45,00 kn

Adventska „Čvapčkosita“ – 38,00 kn

Bao buns – carska pečenka – 40,00 kn

Sjajna adventska ponuda koprivničkog restorana Štagelj
Sjajna adventska ponuda koprivničkog restorana Štagelj // Foto: Miroslav Mirković

Domaće knedle s Lino Ladom, umak od šljiva – 25,00 kn

Fritule s Lino Ladom – 25,00 kn

Jabuke u šlafroku, umak od vanilije – 25,00 kn

Domaće knedle s Lino Ladom i umak od šljiva
Domaće knedle s Lino Ladom i umak od šljiva // Foto: Miroslav Mirković
Fritule s Lino Ladom
Fritule s Lino Ladom // Foto: Miroslav Mirković
Jabuke u šlafroku i umak od vanilije
Jabuke u šlafroku i umak od vanilije // Foto: Miroslav Mirković
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti