Petak, 2. prosinca 2022.

GASTRO TRAŽILICA Novi jesenski meni oduševit će vaša nepca, u Kraluš uskoro stižu nova tradicionalna jela

Kašnjaki, zečji paprikaš, zlevka, obilne jesenske plate i još mnoga toga …

Preporučujemo

Ususret „Danima okusa hrvatske tradicije“ prvi smo imali čast probati nove tradicionalne jelovnike koji uskoro stižu u pivnicu Kraluš.

Na prvom meniju našli su se kašnjaki, paprikaš od zeca s domaćim njokima od koprive i zlevanka s pekmezom od šljiva.

Odmah na početku moramo pohvaliti Kraluš za inicijativu oživljavanja starih tradicijskih jela, jer u današnje vrijeme teško ćete igdje pronaći kašnjake.

Zečji paprikaš s njokima od koprive
Zečji paprikaš s njokima od koprive // Foto: Luka Krušec / LuMedia

Kašnjaki su bili po domaći napravljeni, obilno napunjeni hajdinskom kašom, ukusni, mekani i blago hrskavi. Paprikaš od zeca vrhunski pripremljen, mekano meso nježno slatkastog okusa, fini gusti umak i odlične domaće njoke od koprive bile su idealan prilog za ovakvu vrstu jela.

Za kraj legendarna zlevanka s pekmezom od šljiva, odlična jednostavna klasika, fino balansirana i ne preslatka, fino je nadopunila ovaj jesenski meni.

Drugi meni bio je nešto izdašniji, za predjelo tipišno podravsko predjelo – domaća tlačenica, prgice i hren. Ovakvu vrstu predjela vrlo ćete teško moći naručiti u hrvatskim restoranima što za nas već samo po sebi svojevrsna preporuka.

Za glavno jelo dobili smo jesensku platu „Kraluš“ na kojoj se nalaze krvavice, kobasice, svinjska jetrica, svinjska rebarca marinirana u finom BBQ umak i kao prilog kiselo zelje i restani krumpir.

Jesenska plata Kraluš
Jesenska plata Kraluš // Foto: Miroslav Mirković

S obzirom da uvijek zastupamo tezu da bi naši lokalni restorani trebali više gurati naša izvorna domaća jela, ova plata je zasigurno pun pogodak. Sve na njoj vrhunski pripremljeno, a posebna pohvala za ukusnu i lijepo začinjenu jetricu te domaći restani krumpir koji su nas podsjetili na bakinu kuhinju.

Za kraj probali smo i Kralušove zapečene štrukle koje su jednostavnih okusa, nepretenciozne, ukusne i baš onakve kakve trebaju biti. Bravo!

Meni pod nazivom “Okusi Podravine i Prigorja” biti će samo dostupni od 18. do 28. studenoga ove godine.

Cijene

Meni 1 – 125,00 kuna

Meni 2 – 155,00 kuna

FOTO: Miroslav Mirković

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti