Četvrtak, 6. listopada 2022.

GASTRO TRAŽILICA Pivnica Kraluš osmislila fenomenalan renesansni meni koji jednostavno morate probati

Sjajna i ukusna kulinarska priča čeka vas u Podravkinoj pivnici. Što se vama najviše sviđa?

Preporučujemo

Ususret Renesansnom festivalu koji je upravo počeo u Koprivnici u ponudi Pivnice Kraluš osvanuo je novi renesansni meni. Tako ćete u narednim danima moći uživati u kobasicama u pecivu od koprive, renesansnom burgeru, jegeru na boti sa salatom od ječma, zečjem paprikašu s njokima od koprive i piti sa sirom i korama od koprive. Ova originalna ponuda zasigurno će zadovoljiti sve gurmane, a ponajviše one koji od hrane očekuju nešto više, ali ipak vole da se zadrži onaj domaći, starinski štih.

S obzirom na to da su sva jela s potpisom renesanse, blagu ili ljutu Podravkinu kranjsku kobasicu možete pojesti u pecivu od koprive. Uz to se fino nadopunjuje senf ili ajvar, a na kraju dobijete svima omiljenu klasiku s nešto drugačijim pecivom.

Kobasica u pecivu od koprive
Kobasica u pecivu od koprive // Foto: Luka Krušec / LuMedia

Ako ste više ljubitelj burgera, tada morate probati renesansni burger – mekano hambi pecivo, fino začinjena pljeskavica od junetine i svinjetine te originalni pesto od koprive koji se idealno nadopunjuje s češnjakom.

Renesansni burger
Renesansni burger // Foto: Luka Krušec / LuMedia

Za fanove kultnog Podravkinog proizvoda definitivno preporuka za odličan jeger na boti sa salatom od ječma. Dobro pečeni i mesnati jeger blago je podimljen na grillu, a pomalo atipična, no veoma ukusna salata od ječma dodatno je prodinstana s lukom i paprikom te je dobrodošlo osvježenje u moru “dosadnih” priloga. Vrlo jednostavan i efektan “servirung” lijepo zaokružuje cijeli koncept ovog jela.

Jeger na boti sa salatom od ječma
Jeger na boti sa salatom od ječma // Foto: Luka Krušec / LuMedia

Za kraj probali smo i najbolji dio ponude, zečji paprikaš s njokima od koprive. Zec iz domaćeg uzgoja bio je taman kuhan, meso se lijepo odvajalo od kostiju, a posebna pohvala za saft. Idealne gustoće, kremozan, no nimalo pretenciozan. Njoke od koprive bile su ukusne i svojom su bojom samo pojačale vizualni dojam jela. Zečji paprikaš definitivno je najveća zvijezda novog renesansnog menija.

Zečji paprikaš s njokima od koprive
Zečji paprikaš s njokima od koprive // Foto: Luka Krušec / LuMedia

Naravno, na kraju mora biti i nešto slatko pa je pivnica ponudila lagani i prhki desert, pitu sa sirom i korama od koprive. Sjajna priča, hrskave domaće kore s koprivom i ukusan fil od sira. Nadjev je kombinacija jogurta i svježeg sira s dodatkom limunovog i narančinog soka, a ono što se nama najviše dopalo, napokon smo dobili kolač gdje je fokus na jednostavnim i ukusnim namirnicama, a ne šećeru. Idealan ljetni desert!

Pita sa sirom i korama od koprive
Pita sa sirom i korama od koprive // Foto: Luka Krušec / LuMedia

Kobasica u pecivu od koprive (blaga ili ljuta) – 30,00 kn
Jeger na boti sa salatom od ječma – 45,00 kn
Renesansni burger – 40,00 kn
Zečji paprikaš s njokima od koprive – 65,00 kn
Pita sa sirom i korama od koprive – 20,00 kn

- Advertisement -

Najnovije objave