Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

GASTRO TRAŽILICA Pivnica Kraluš u svoju ponudu uvela nove mesne specijalitete od kojih će vam rasti zazubice

Ovo izgleda sjajno, jeste li probali?

- Oglas -

Ljeto nam se bliži, a koprivnička pivnica Kraluš u svoju ponudu uvela je tri nova sezonska jela koja će vas zasigurno oduševiti. Kao i svaki put do sada naš portal je prvi dobio priliku probati njihovu ponudu, a ovo su naši dojmovi…

Burger od smuđa

Za početak priču smo otvorili originalnim burgerom od smuđa. U porciji dobijete dva burgera i pomfrit. Smuđ je pohan u pivskom tijestu što mu daje finu hrskavost, a uz to još dolazi topljeni sir, iceberg salata te fini umak od kiselog vrhnja i majoneze. Bijeli umak je dodatno obogaćen kiselim krastavcima, koprom i ljubičastim lukom. S obzirom na to da se radi o ribljem burgeru svakako je drugačiji od onih klasičnih burgera, a nama se najviše dopala zanimljiva kombinacija ribljeg pohanca i osvježavajućeg bijelog umaka na bazi kopra. Ova street food varijanta u ponudi Kraluša zasigurno neće ostati nezamijećena.

Burgeri od smuđa
Burgeri od smuđa // Foto: Miroslav Mirković

Svinja u BBQ sosu  

Nakon toga probali smo pirjanu svinjsku potrbušinu u BBQ sosu od tamnog piva. Po nama i najozbiljnije jelo u novoj ponudi. Meso mekano, sočno, lagano se rezalo, a kiselo-slatki umak od tamnog piva bio je pun pogodak. Kao prilog dobijete krumpir salatu s pancetom i ljubičastim lukom u dresingu od majoneze i kiselog vrhnja. Okusi koji oduševljavaju, a porcija i više nego obilna. Apsolutna preporuka!

- Oglas -
Pirjana svinjska potrbušina u BBQ sosu i Txistorra Iberico roštiljska kobasica
Pirjana svinjska potrbušina u BBQ sosu i Txistorra Iberico roštiljska kobasica s prilozima // Foto: Miroslav Mirković

Tradicionalna kobasica baskijskog kraja 

Za kraj probali smo Txistorra Iberico roštiljsku kobasicu. Proizvodi se od španjolske iberico svinjetine uz dodatak soli, češnjaka i crvene paprike. Kobasica je sama po sebi dosta aromatična, a najčešće se priprema na grilu. Kao prilog serviran je restani krumpir paniran u panko mrvicama uz umak od kiselog vrhnja, mente i limuna. Kobasica je bila veoma specifična, u okusu je najviše dominirala crvena paprika, dok je sočnost bila na veoma visokoj razini. Ovo će svakako biti zanimljiva priča za mesne sladokusce, a posebna pohvala ide i za netipični restani krumpir.

Txistorra Iberico roštiljska kobasica
Txistorra Iberico roštiljska kobasica // Foto: Miroslav Mirković
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti