Utorak, 6. lipnja 2023.

Gerontodomaćice u Općini Novigrad Podravski dobile nove bicikle

Na području općine Novigrad Podravski zaposlene su tri gerontodomaćice koje će brinuti o 18 krajnjih korisnika

U petak, 8. listopada, u Općini Novigrad Podravski održana je primopredaja bicikala pripadnicama ciljane skupine zaposlenim u sklopu projekta Zaposli pa pomozi 2.

Na području općine Novigrad Podravski zaposlene su tri nove gerontodomaćice na određeno vrijeme od 12 mjeseci, a brinuti će o 18 krajnjih korisnika.

One će starijim i nemoćnim pružati pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka, pomoć pri održavanju higijene, pomoć u socijalnoj integraciji te pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i slično).

U drugoj fazi nabavljeno je osam novih bicikala, za koliko je i povećan broj novozaposlenih u odnosu na prvu fazu projekta.

Podsjetimo, program zapošljavanja žena Zaželi financiran je iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Korisnik bespovratnih sredstava u projektu Zaposli pa pomozi 2 je Općina Novigrad Podravski, dok su projektni partneri Općina Peteranec, Općina Koprivnički Ivanec, Općina Đelekovec, Općina Drnje, Općina Legrad, Općina Hlebine, Općina Gola, Općina Rasinja, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci i Centar za socijalnu skrb Koprivnica.

U projektu je ukupno zaposleno 37 žena, pripadnica ciljane skupine, koje će brinuti o ukupno 229 krajnjih korisnika.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti