Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Glina čisti kožu i pretvara je u baršun

Maska od gline izvlači nečistoće iz začepljenih pora, upija višak sebuma, potiče mikrocirkulaciju, omekšava kožu, ublažava akne, vraća sjaj sivoj i umornoj koži

- Oglas -

Još od antičkoga je doba obična glina poznata kao najmoćnije prirodno sredstvo za detoksikaciju kože, koja je čisti dubinski, temeljito, ostavljajući površinski sloj glatkim, nježnim, poput dodira baršuna.

Maska od gline izvlači nečistoće iz začepljenih pora, upija višak sebuma, potiče mikrocirkulaciju, omekšava kožu, ublažava akne, vraća sjaj sivoj i umornoj koži. Popis njezinih prednosti dugačak je, a njezino djelovanje poznato kroz povijest. Iako sve vrste gline imaju pročišćavajuće djelovanje, svakako treba odabrati onu koja najbolje odgovara vašem tipu kože, ali i njezinom trenutačnom stanju.

Najbolje vrste gline za njegu kože

- Oglas -

Bentonit je vrsta gline vulkanskog podrijetla i ima snažno apsorpcijsko djelovanje. Poput spužve upija nečistoće, višak sebuma i toksine, što je čini idealnim kandidatom za njegu masne kože i one sklone aknama. Kaolin postoji u različitim bojama i svaka je za drugi tip kože. Naime, bijeli kaolin je najnježniji pa najviše odgovara osjetljivoj, iritiranoj, oštećenoj, suhoj i normalnoj koži. Ne apsorbira previše sebuma i nečistoća, kao što to čini bentonit ili zelena glina, ali omekšava kožu i nježno je čisti.

Žuti kaolin ima nešto veću moć upijanja i eksfolijacije, ali je i nježan pa je pogodan za osjetljivu, normalnu i suhu kožu, jer potiče mikrocirkulaciju pa će lice nakon ove maske zablistati. Crveni kaolin ima snažnija upijajuća svojstva pa se savjetuje za masniji ten s aknama i kombinirani tip kože.

Ružičasta glina mješavina je bijelog i crvenog kaolina pa je odlična za one osjetljive i suhe kože, jer nježno uklanja odumrle stanice i upija višak sebuma. Zelena glina ima iznimno snažnu moć eksfolijacije, sužavanja pora te upijanja viška sebuma, nečistoća i toksina. Stimulira mikrocirkulaciju zbog čega revitalizira ten, a oštećene se stanice mogu brže obnoviti. Preporučuje se za masni tip kože, kao i onaj s aknama, miteserima i komedonima.

Kako se priprema i upotrebljava maska od gline?

Masku od gline najbolje je koristiti najviše jedanput na tjedan jer prečesta upotreba može isušiti, ili iritirati kožu. Treba smiješati 10 g gline s 10–15 ml tekućine, koja može biti obična voda, ali želite li masku obogatiti njegujućim sastojcima, vodu zamijenite ili kombinirajte s cvjetnim hidrolatom, gelom aloe vere, biljnim uljem, omiljenim serumom ili vitaminom E, što će posebno pogodovati suhoj, dehidriranoj i umornoj koži.

- Oglas -

U pripremi gline izbjegavajte metalne, aluminijske, limene, željezne i plastične posude i žlice te radije odaberite keramički, drveni, stakleni, ili porculanski pribor. Kožu prije maske nije potrebno čistiti agresivnim kemijskim čistačima, dovoljno je umivanje vodom. Ako imate šminku, uklonite je uljem ili nekim prirodnim čistačem. Masku ostavite da djeluje od 20 do 30 minuta, a zatim je temeljito isperite. Budite sigurni da ste uklonili i posljednju česticu gline jer može izazvati upalu i crvenilo.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti