Četvrtak, 7. srpnja 2022.

Grad Čakovec i ove godine umirovljenicima i obiteljima slabijeg imovinskog stanja pomaže tijekom blagdana

Grad Čakovec tijekom cijele godine, ali posebno u vrijeme blagdana Božića, brine i za obitelji slabijeg imovinskog stanja te ih ususret božićnom slavlju daruje prigodnim poklonima. Za tu je namjenu ukupno predviđeno 80.000 kuna

Preporučujemo

Nakon što je ove godine više od 1.150 čakovečkih umirovljenika Grad Čakovec obradovao uskrsnicom, na financijsku potporu za mirnije blagdane imat će pravo i povodom Božića, izvijestio je Grad na službenoj stranici.

Kako je potvrdila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, u Proračunu je predviđeno sveukupno 470.000 kuna podrške građanima, a iz te stavke već su dodijeljene uskrsnice te će se krajem godine ujedno dodijeliti božićnice umirovljenicima s gradskog područja.

– Riječ je o simboličnim iznosima, s ciljem da uljepšamo našim umirovljenicima blagdane te im na primjeren način ovom gestom zahvalimo na svemu što su učinili za svoju zajednicu tijekom svog radnog vijeka – objasnila je.

Tako će svi umirovljenici koji imaju primanja po osnovi mirovine, uključujući i one zarađene u inozemstvu, manja od 2.001 kune moći preuzeti 200 kuna božićnice. Podjela će se organizirati desetak dana prije božićnih blagdana, u prostorima Gradske uprave, prema važećim epidemiološkim mjerama. Na koji će se to način odvijati, iz Grada Čakovca naglašavaju kako će pravovremeno obavijestiti javnost putem svojih internetskih stranica – www.cakovec.hr.

No, osim za svoje umirovljenike, Grad Čakovec tijekom cijele godine, ali posebno u vrijeme blagdana Božića, brine i za obitelji slabijeg imovinskog stanja te ih ususret božićnom slavlju daruje prigodnim poklonima. Za tu je namjenu ukupno predviđeno 80.000 kuna, a pritom svaka obitelj dobiva po poklon bon u vrijednosti 200 kuna. Samo na taj način smatraju da mogu osigurati da i oni imaju primjerene i dostojanstvene blagdane.

”Sve navedene socijalne mjere samo su dio onih u nizu kojima Grad Čakovec nastoji osigurati i zadržati bolji životni standard svim svojim građankama i građanima. To je posao koji nikada ne staje te su već u pripremi i novi projekti podrške te pomoći našim sugrađanima kojima su iste potrebne”, ističe se u objavi.

- Advertisement -

Najnovije objave