Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Grad Čakovec i Učiteljski fakultet u Zagrebu potpisali Sporazum o suradnji, uskoro novi sadržaji za studente i građane

Grad Čakovec je lučonoša hrvatskog jezika i učiteljstva, stoga je ulaganje u kvalitetu radnog procesa na i oko fakulteta od vitalnog interesa Republike Hrvatske, rekao je dekan Opić

Preporučujemo

Učiteljski fakultet u Čakovcu djeluje već više od 140 godina te je svojim radom i edukacijom budućih učitelja i odgojitelja iz cijele sjeverozapadne Hrvatske ostavio dubok trag u povijesti grada.

”Fakultet ne može djelovati bez grada, niti grad ne može bez fakulteta”, zaključili danas dekan Učiteljskog fakulteta u Zagrebu prof.dr.sc. Siniša Opić i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini te potpisali Sporazum o suradnji između Učiteljskog fakulteta u Čakovcu i Grada Čakovca.

Revitalizacija prostora fakulteta u Čakovcu i omogućavanje korištenja svima

Kako je prioćeno iz Ureda gradonačelnice, nastavak je to jedne partnerske priče koja ima za cilj otvoriti prostor u i oko fakulteta za što veći broj građana, svih uzrasta.

– Sporazum koji smo danas potpisali temelj je suradnje koja omogućuje daljnji kvalitativni iskorak ustanove u svojim školskim programima, a gradu omogućuje nove sadržaje koje će osim studenata koristiti i svi građani. Sporazum predviđa suradnju oko obnove i gradnje sportskih dvorana, uređenja rekreacijskih sadržaja, gradnje dječjeg vrtića i Waldorfske osnovne škole, obnove postojećeg kompleksa te uređenja okoliša – objasnila je pritom čakovečka gradonačelnica i naglasila kako je cilj svim radovima i revitalizacijom prostora te okoliša Učiteljskog fakulteta omogućiti dodatno srastanje fakulteta u urbano tkivo grada.

Ovaj Sporazum Gradu Čakovcu omogućuje da u svom središtu, zajedno s fakultetom osmišljava sadržaje koji će s jedne strane građanima omogućiti nove sportske i rekreativne sadržaje te dodatni urbani standard, a fakultetu dodatne mogućnosti za obrazovanje studenata.

– Grad Čakovec je lučonoša hrvatskog jezika i učiteljstva, stoga je ulaganje u kvalitetu radnog procesa na i oko fakulteta od vitalnog interesa Republike Hrvatske. Dugo smo čekali ovaj trenutak, današnji Sporazum i ovo partnerstvo ogledni su primjeri kako se prepoznaje važnost za stvaranje kvalitete obrazovnog procesa i stoga smo ponosni na partnere kao što je Grad Čakovec. Ulaganje u kvalitetu je najbolja investicija svakog društva, a obrazovanje se nikada ne smije gledati kao trošak, ono je najbolja investicija. Grad je prepoznao to prijeko potrebno ulaganje u kvalitetu odgoja i obrazovanja kao najbolju investiciju za Čakovec, Međimurje i Hrvatsku. Hvala Čakovcu i gradonačelnici na ovom partnerstvu, nadam se da ćete poslužiti kao primjer i ostalim gradovima kako i na koji način treba ulagati i promišljati obrazovanje – rekao je dekan prilikom potpisivanja Sporazuma te na svim inicijativama zahvalio i prodekanici za poslovanje, studij i studente izvan sjedišta fakulteta prof.dr.sc. Blaženki Filipan – Žignić koja je pritom naglasila da je ovo iznimno veliki dan za fakultet u Čakovcu.

– Sav dugogodišnji rad i aktivnosti su se isplatili, sve što je prethodilo potpisivanju ovog vrijednog Sporazuma. Obično su sporazumi lista lijepih želja, međutim ne i ovaj s Gradom Čakovcem, kao ni onaj koji smo potpisali s Međimurskom županijom. Jer kod nas je već počela obnova fasade na našoj glavnoj strani zgrade Odsjeka i započeli smo s realizacijom ugovora za uređenje postojeće sportske dvorane i za podizanje nove balon dvorane na rukometnom igralištu. Nakon toga priča ide dalje, kao što je dogovoreno s gradonačelnicom, uz uređenje urbanog parka i dječjeg vrtića, a sve na korist sviju nas, svih građana Čakovca i Međimurja – dodala je prodekanica iz čakovečkog Odjeka Učiteljskog fakulteta.

Gradonačelnica Cividini: U objektima ćemo osigurati sadržaje za kvalitetu obrazovanja, ali i naše sugrađane

– Zajedno smo jači te vjerujem da ćemo veliku većinu onoga što je predviđeno ovim Sporazumom zajedničkim snagama uspjeti financirati iz vanjskih izvora. Ono što izgradimo, ostat će fakultetu i gradu, no najvažnije je da će u tim objektima biti sadržaji koji će osigurati i omogućiti kvalitetu obrazovanja koje će steći naši budući odgajatelji i učitelji, kao i nove mogućnosti za stanovnike grada – zaključila je Cividini, dodavši kako se odmah nakon ovog potpisa kreće s planiranjem prve investicije na prostoru i novim radovima.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti