Utorak, 29. studenoga 2022.

Grad Đurđevac i Poduzetnički Inkubator organizirali prezentaciju Javnog poziva za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća

Programom se želi potaknuti primjena mjera energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama

Preporučujemo

Grad Đurđevac je u suradnji s Poduzetničkim Inkubatorom Đurđevac u Muzeju Grada Đurđevca organizirao prezentaciju Javnog poziva za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća kojega je raspisao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Prezentaciju su održali Dražen Krčmar, direktor tvrtke Meval d.o.o. i Miro Hodić, direktor tvrtke Studio HM koji su prisutnim građanima prezentirali raspisane uvjete natječaja.

Programom se želi potaknuti primjena mjera energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama na način da se smanji količina potrebne energije za zagrijavanje i hlađenje prostora odnosno osigura energetske i financijske uštede te poveća kvaliteta boravka u prostoru.

Građanima će se sufinancirati mjere energetske obnove do 60% prihvatljivih bespovratnih sredstava. Na javni poziv Fonda mogu se prijaviti građani čije kuće imaju više od 50% površine namijenjene stanovanju, do 3 stambene jedinice ili kvadraturu do 600 m2. Prijavitelji u toj kući moraju imati prebivalište, uredno vlasništvo i dokaz da je kuća u potpunosti legalna. Mogućnost prijave ovisi i o energetskom razredu pa se tako mogu prijaviti građani kontinentalne Hrvatske za obnovu kuća energetskog razreda D ili niže.

Maksimalni iznosi sufinanciranja određeni su za svaku pojedinačnu mjeru, a kombinacijom različitih mjera kućanstvo može dobiti i do 204 tisuće kuna bespovratnih sredstava.

Javni poziv otvoren je od 15. rujna 2021., a prijave će se podnositi elektronski od 14. listopada 2021. godine u 9 sati putem sustava za e-prijavu.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti