Srijeda, 17. travnja 2024.

Grad Đurđevac mjerama obnove potiče ostanak i doseljavanje obitelji

Do sada je u 2022. isplaćeno ukupno 210.000 kuna bespovratnih sredstava za 12 obitelji po programu obnove i gradnje, a još je pet zahtjeva u obradi

- Oglas -

Grad Đurđevac i ove je godine u svom proračunu osigurao sredstva za sufinanciranje obnove i gradnju obiteljskih kuća, a putem niza donesenih mjera želi se potaknuti što više mladih obitelji na ostanak i doseljavanje na područje Đurđevca i prigradskih naselja.

Do sada je u 2022. isplaćeno ukupno 210.000 kuna bespovratnih sredstava za 12 obitelji po programu obnove i gradnje, a još je pet zahtjeva u obradi te se čeka dostava dokumentacije o obavljenim radovima.

Sufinanciranje se odobrava mladim obiteljima za gradnju temelja novog stambenog objekta u ulicama gdje se popunjavaju slobodne parcele unutar niza obiteljskih kuća te u slučaju kada vlasnik sruši postojeću i izgradi novu kuću u ulicama gdje postoji izgrađena komunalna infrastruktura, a subvencija iznosi 25.000 kuna.

- Oglas -

Za nastavak gradnje na postojećim temeljima ili dovršetak gradnje objekata koje se nalaze u visokom roh bau stanju duže od deset godina odobrava se iznos od 25.000 kuna.

Za uređenje fasade na obiteljskim kućama na kojima postoji termo fasada može se ostvariti subvencija u iznosu od 10.000 kuna, dok je na stambenim zgradama to 5000 kuna po stambenoj jedinici, a ista se odobrava i podnositeljima koji su stariji od 45 godina.

“Program i mjere smo posložili prema interesu i potrebama naših sugrađana kako bi što veći broj obitelji mogao koristiti mjere za obnovu i gradnju jer razvoj grada i zajednice temelji se upravo na obiteljima koje se odlučuju na život u njemu”, pojasnio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Također, Grad Đurđevac nudi još niz zanimljivih mjera i programa pa se tako i dalje sufinancira nabava ukrasnog pijetla za krov, rušenje opasnih ograda građenih od teških materijala, tu je i sufinanciranje rušenja zapuštenih i opasnih kuća, a vlasnike koji se odlučuju na gradnju nove kuće na mjestu gdje je srušena kuća iz registra zapuštenih kuća, u potpunosti se oslobađa plaćanja komunalnog doprinosa.

“U posljednje vrijeme zabilježen je sve veći trend doseljavanja mladih obitelji s djecom na područje grada i prigradskih naselja koje grade nove ili kupuju starije kuće koje potom obnavljaju te tako doprinose vizualnom uređenju i životu grada, a to je najveći dokaz uspješnosti naših mjera”, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

- Oglas -

Zahtjevi se zaprimaju i dalje, a sve detaljnije informacije o navedenim subvencijama i mjerama možete dobiti na broj telefona 048/811-052 ili svoj upit možete poslati na mail: grad@djurdjevac.hr.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti