Subota, 1. travnja 2023.

Grad Đurđevac osigurao uskrsnice za starije i socijalno ugrožene

Grad Đurđevac već tradicionalno daruje socijalno najugroženije mještane prigodnim poklonima povodom božićnih blagdana i Uskrsa te umirovljenike božićnicama i uskrsnicama, istaknuo je gradonačelnik Janči

Preporučujemo

Đurđevačko Gradsko vijeće donijelo je odluku o isplati uskrsnica umirovljenicima i socijalno ugroženim mještanima te korisnicima prava na invalidsku mirovinu bez obzira na godine života.

“Grad Đurđevac već tradicionalno daruje socijalno najugroženije mještane prigodnim poklonima povodom božićnih blagdana i Uskrsa te umirovljenike božićnicama i uskrsnicama. Ovom odlukom proširuje se krug primatelja pomoći prigodom uskrsnih blagdana, po prvi puta dodatni su korisnici prava na invalidsku mirovinu i prijedlog je da se snizi prag godina za umirovljenike sa 65 na 60 godina”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković naglasio je da je prijedlog za izmjenu došao od strane samih mještana koji su ukazali na neravnopravnost u položaju mlađih umirovljenika s manjim primanjima koji su u mirovini zapravo po osnovi invalidske mirovine.

“Ovom izmjenom i spuštanjem dobne granice mislim da ćemo pokriti sve potrebite mještane”, rekao je Lacković.

Podjela uskrsnih poklona
Podjela uskrsnih poklona // Foto: Grad Đurđevac

“Zaokružili smo i iznos u eurima i to u korist korisnika, tako da odobravamo sredstva za pomoć umirovljenicima i socijalno ugroženim građanima starijima od 60 godina te korisnicima prava na invalidsku mirovinu bez obzira na godine života, koji imaju prebivalište na području Grada Đurđevca i prihode do 340 eura mjesečno i to u iznosu od 30 eura”, rekao je gradonačelnik Janči te je pozvao sve građane koji zadovoljavaju ove uvjete da što prije podnesu zahtjev za isplatu u gradsku upravu.

Prijave se zaprimaju na e-mail racunovodstvo@djurdjevac.hr ili se mogu predati osobno na porti gradske uprave svaki radni dan od 8 do 16 sati, najkasnije do 7. travnja na popunjenom OBRASCU uz koji je potrebno priložiti presliku osobne iskaznice, račun za isplatu te kopiju zadnjeg odreska od mirovine.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti