Petak, 19. srpnja 2024.

Grad Đurđevac prijavio energetsku obnovu za čak četiri područne škole

Projektima je predviđena izrada toplinske zaštite vanjske ovojnice zgrade, ugradnja nove stolarije, zamjena i modernizacija sustava rasvjete te uvođenje centralnog sustava grijanja čime se ostvaruje ušteda energije čak do 88 posto

- Oglas -

Grad Đurđevac je na raspisani poziv za energetsku obnovu Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine prijavio područne škole u Mičetincu, Sirovoj Kataleni, Budrovcu i Čepelovcu.

Projekti će se financirati iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a ukupna vrijednost ovih četiri projekta iznosi oko 729.000 eura te se očekuje sufinanciranje u iznosu od 420.000 eura.

Također, Grad će prijaviti i vlastite udjele za dodatno sufinanciranje od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te se očekuje i dodatnih 51.000 eura za projekte.

- Oglas -

“Ovim projektima bi se u cijelosti energetski obnovile zgrade naših škola čiji su objekti stari i dotrajali, a sve kako bi se učenicima i njihovim učiteljima osigurali najbolji uvjeti za rad te kako bi se ostvarile značajne uštede na troškovima energenata. Tako bi škole postale energetski samodostatne jer je projektima predviđeno postavljanje obnovljivih izvora energije na sve škole čime će se doprinijeti i smanjenju emisija stakleničkih plinova te će se utjecati na ublažavanje klimatskih promjena”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Projektima je predviđena izrada toplinske zaštite vanjske ovojnice zgrade, ugradnja nove stolarije, zamjena i modernizacija sustava rasvjete te uvođenje centralnog sustava grijanja čime se ostvaruje ušteda energije čak do 88 posto, a ugradit će se i dizalice topline te fotonaponski sustavi.

Osim navedenog projektima je predviđeno i ozelenjavanje postojećih zelenih površina oko škola te ozelenjivanje pročelja zgrada.

Energetski je obnovljena i zgrada đurđevačkog dječjeg vrtića Maslačak, zgrada Osnovne škole Đurđevac, zgrada odjela za djecu s teškoćama u razvoju Đurđevac, zgrada Poslovnog centra Đurđevac te zgrada Gradske uprave, a na većinu javnih zgrada i institucija već su postavljeni solari i dizalice topline.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti