Srijeda, 19. siječnja 2022.

Grad Koprivnica otvorio javni poziv za poticanje poduzetništva

Korisnici mogu biti subjekti malog gospodarstva. Poduzetnici i obrtnici koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu i čije je sjedište na području Koprivnice

Preporučujemo

Grad Koprivnica otvorio je javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih subvencija iz programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na koprivničkom području.

Riječ je o subvencijama kojima se provode mjere u cilju jačanja konkurentnog nastupa poduzetnika na tržištu, boljeg informiranja u poduzetništvu, poboljšanja uvjeta raspoloživosti financijskih resursa i korištenja EU sredstava, korištenja poduzetničke prostorne i informativne infrastrukture za realizaciju poduzetničkih pothvata, podizanja razine poduzetničke kulture te rješavanja društvenih problema primjenom poduzetničkih načela.

“Bez obzira na situaciju s korona virusom objavljen je novi natječaj poticanja poduzetništva. Poduzetnicima je na raspolaganju 250.000 kuna koje mogu iskoristiti za poticanje svojih tradicijskih i umjetničkih zanata ali i za izlaganje na sajmovima, nabavu opreme i sve ostalo potrebno za rad. Važno je naglasiti da se sam iznos od 250.000 kuna može povećavati ako se za to pokaže potreba”, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić te zahvalio Enteru Koprivnica i Udruženju obrtnika Koprivnica na suradnji u realizaciji javnog poziva.

U okviru javnog poziva realiziraju se mjere subvencioniranja uvođenja IT sustava i aplikacija u poslovanje, troškova poduzetnika početnika, zatim troškova izrade projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova Europske Unije, nabave i ugradnje strojeva i opreme, izlaganja na sajmovima u Hrvatskoj i inozemstvu, razvoja tradicijskih, odnosno umjetničkih obrta te troškova stručnog osposobljavanja i usavršavanja zaposlenika.

Korisnici sredstava mogu biti subjekti malog gospodarstva, odnosno poduzetnici i obrtnici koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu i čije je sjedište na području Koprivnice.

Nepovratne subvencije se dodjeljuju za pokriće dijela troškova izvršenog ulaganja te iznimno za buduće troškove, odnosno troškovi se priznaju ako nastanu u razdoblju trajanja javnog poziva te ako su nastali u razdoblju ne ranije od 1. siječnja ove godine.

– Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava koja su osigurana u proračunu Grada Koprivnice za 2020. u ukupnom iznosu od 250.000 kuna, a najkasnije do 30. studenog, osim potpora tradicijskim, odnosno umjetničkim obrtima koji se zaprimaju do 1. listopada – stoji na stranicama Grada Koprivnice.

Moguće je podnijeti prijavu za više mjera, ali ukupna vrijednost subvencije po pojedinom prijavitelju unutar jednog poziva/godine ne može prelaziti 20.000 kuna.

Rok za dostavu zahtjeva počeo je od 7. rujna, a prijave se šalju do zaključno 30. studenog.

Sve obrasce za prijavu na javni poziv te obrazac izjave i izvješća o primljenim potporama malih vrijednosti, podnositelji zahtjeva mogu preuzeti u Gradu Koprivnici, Upravnom odjelu za financije, gospodarstvo i europske poslove, Koprivnica, Zrinski trg 1, soba 20 ili na internet stranici Grada Koprivnice.

- Advertisement -

Najnovije objave