Subota, 3. prosinca 2022.

Grad Koprivnica za proračunsku transparentnost dobio ocjenu izvrstan 5

U šestom ciklusu istraživanja Institut za javne financije ponovno je analizirao i ocijenio transparentnost proračuna svih županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj

Preporučujemo

Institut za javne financije je danas predstavio rezultate istraživanja PRORAČUNSKA TRANSPARENTNOST ŽUPANIJA, GRADOVA I OPĆINA: STUDENI 2019. – TRAVANJ 2020.

U šestom ciklusu istraživanja Institut za javne financije ponovno je analizirao i ocijenio transparentnost proračuna svih županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj. Prema tom istraživanju Grad Koprivnica je ocijenjen s ocjenom izvrstan 5.

“Transparentnost podrazumijeva potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu i omogućuje kontrolu prikupljanja i trošenja javnog novca. Objavljivanjem rezultata želi se ukazati na važnost proračunske transparentnosti kojom se poboljšava komunikacija i povjerenje građana u lokalne vlasti, ali i potiče odgovornost lokalnih vlasti”, priopćili su iz koprivničke gradske uprave.

Detaljni rezultati istraživanja svih 576 lokalnih proračuna s interaktivnom kartom dostupni su na mrežnim stranicama Instituta.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti