Srijeda, 24. srpnja 2024.

Grad Ludbreg uskoro će dobiti muzej

Centar za kulturu i informiranje Dragutin Novak 2018. godine krenuo je u proces pripreme za njegovo osnivanje

- Oglas -

Grad Ludbreg već duže vrijeme zbog količine građe ima potrebu za muzejom, a izmjene zakona o muzejskoj djelatnosti omogućile su malim gradovima do 10.000 stanovnika da ga mogu osnovati u sklopu ustanove.

Imajući to u vidu, kao i činjenicu da u Ludbregu već postoje temelji za razvoj budućeg Muzeja – etnografska i sakralna zbirka, Centar za kulturu i informiranje Dragutin Novak 2018. godine krenuo je u proces pripreme za njegovo osnivanje.

Naime, muzej se može osnovati ako su osigurani svi uvjeti propisani zakonom, a koji uključuju muzejsku građu, relevantnu muzejsku dokumentaciju, prostor za obavljanje djelatnosti, opremu i sredstva za rad, sustav za osiguranje i zaštitu muzejske građe i dokumentacije, stručne djelatnike te plan i razvitak muzeja.

- Oglas -

– Dobili smo rješenje od strane Ministarstva kulture i medija o postojanju uvjeta i sada nas samo očekuje formalni upis Muzeja grada Ludbrega kao posebne organizacijske jedinice Centra i priprema konačnog rješenje stalnog postava čime želimo dobiti jednu zaokruženu cjelinu – istaknuo je ravnatelj Centar za kulturu i informiranje Branko Dijanošić.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti