Nedjelja, 7. kolovoza 2022.

Grad osigurao sredstva iz EU fondova za prehranu najpotrebitijih osnovnoškolaca

Đurđevačka škola i vrtić su još 2017. godine uveli zdravi meni u svoje kuhinje, a koji obuhvaća zdrave namirnice proizvedene na domaćim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima

Preporučujemo

Grad Đurđevac i ove je godine u suradnji s Osnovnom školom Đurđevac prijavio projekt Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva koji je raspisalo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a kojim je sljedeće školske godine osigurana besplatna prehrana za učenike u riziku od siromaštva.

Projektom osiguravanja školske prehrane za najpotrebitije u Osnovnoj školi Đurđevac biti će obuhvaćena 290 učenika čiji roditelji su primatelji zajamčene minimalne naknade, samohrani roditelji i obitelji s troje ili više djece od kojih je jedno polaznik Osnovne škole Đurđevac, a ostala maloljetna.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 291 tis. kuna, a provodit će se tijekom nove školske godine, izvijestio je Grad Đurđevac.

Đurđevačka škola i vrtić su još 2017. godine uveli zdravi meni u svoje kuhinje, a koji obuhvaća zdrave namirnice proizvedene na domaćim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Također je jednom mjesečno organiziran i zdravi doručak za sve učenike škole i vrtićarce.

– Često ponavljamo da je doručak vrlo važan obrok za školsko dijete, a svi naši školarci nastavu polaze u jednoj smjeni- ujutro. Doručak omogućuje nesmetan rast i razvoj djetetova organizma, te proizvodnju energije koja mu je potrebna za optimalno funkcioniranje i rad. Želimo da se što više djece hrani u školskoj kuhinji, a ovaj projekat je korak više da i najpotrebitijima osiguramo barem jedan zdravi obrok tijekom nastavnog dana – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

- Advertisement -

Najnovije objave