Subota, 23. listopada 2021.

Građani prikupili 117 kilograma hrane za koprivničku Socijalnu samoposlugu

U prikupljanju donacija sudjelovali su volonteri umirovljenici koji su uključeni u projekt Volonter penzioner

Preporučujemo

Koprivničko društvo Crvenog križa u ponedjeljak je organiziralo akciju prikupljanja prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština za Socijalnu samoposlugu.

Akcija je održana u robnom centru KTC u Koprivnici, a prikupljeno je 117 kilograma različitih prehrambenih proizvoda te četiri komada higijenskih potrepština.

U prikupljanju donacija sudjelovali su volonteri koprivničkog društva Crvenog križa koji su kupcima dijelili letke s popisom najpotrebnijih artikala za Socijalnu samoposlugu i preuzimali donacije.

“Građane smo posebno pozvali da doniraju mesne ili riblje konzerve i paštete te ih je u četiri sata akcije prikupljeno 55 komada. Police naše Socijalne samoposluge su nakon ove akcije u KTC-u popunjene i s brašnom, uljem, tjesteninom, šećerom… Hvala svima koji su pomogli. Zahvaljujući donacijama svakoga tjedna možemo pripremiti pakete s osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama za naše sugrađane koji su u potrebi. Pozivamo sve koji su u mogućnosti da sudjeluju i u budućim akcijama”, istaknuli su iz Crvenog križa Koprivnica.

Također, svoje donacije naknadno možete donijeti u prostore Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, u Ulici braće Radića 7., a ako želite pomoći novčano, uplatiti možete na žiro račun Podravske banke, IBAN HR9223860021100510465.

U prikupljanju donacija sudjelovali su i volonteri umirovljenici koji su uključeni u projekt Volonter penzioner.

Podsjetimo, projekt Volonter penzioner sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020.

Nositelj projekta je koprivničko društvo Crvenog križa, a partneri su Grad Koprivnica, udruga volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena Kamengrad iz Starigrada.

Najnovije objave