Četvrtak, 22. veljače 2024.

Grade se poduzetničke hale u koprivničkim poslovnim zonama Dravska i Radnička

Poseban interes poduzetnici su pokazali za mjerom prava građenja, a za sada je izdano sedam građevinskih dozvola

- Oglas -

U Koprivnici djeluju poslovne zone Dravska i Radnička. Parcele su opremljene svom infrastrukturom, a cestovno su povezane s magistralom. Od donošenja novih mjera ove su zone gotovo popunile kapacitete.

Poseban interes poduzetnici su pokazali za mjerom prava građenja koju je iskoristilo 11 poduzetnika i obrtnika. Za sada je izdano sedam građevinskih dozvola, a neki od objekata su i pred izdavanjem uporabne dozvole.

U srijedu su dio poduzetnika sa suradnicima obišli gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

- Oglas -

U poslovnoj zoni Dravska koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić se sastao s Borisom Poljakom, vlasnikom tvrtke POBIS koja je specijalizirana za proizvode u segmentu završne obrade brušenjem i poliranjem u metalnoj, drvnoj, staklarskoj i auto industriji. Ukupna vrijednost investicije koju provodi je 3 milijuna kuna, dio investicije odnosi se na izgradnju same hale dok se dio odnosi na radne strojeve. Plan pokretanja cjelokupnog procesa proizvodnje u novoj zgradi je do kraja ove godine. POBIS trenutno ima šest zaposlenih, a u planu su i nova zapošljavanja.

Tvrtka Pobis u poslovnoj zoni Dravska

U poslovnoj zoni Radnička gradonačelnik Jakšić sastao se s Karlom Babićem, vlasnikom poduzeća AUTO LOGISTIKA koja je specijalizirana za prodaju auto dijelova. On na zemljištu koje je dobio kroz mjeru prava građenja provodi investiciju vrijednu 4,5 milijuna kuna. Prije 12 godina kada je pokrenuo posao imao je osam zaposlenih a sada ih ima 26. U planu su i dodatna zapošljavanja. Vlasniku je kod odabira parcela bilo važno da objekt bude vidljiv, a ovom lokacijom zasigurno to i dobiva.

Tvrtka Auto Logostika u poslovnoj zoni Radnička

– Naše mjere za poticanje poduzetništva doprinijele su tome da potaknemo novi interes kod poduzetnika s područja Koprivnice za ulaganje u našem gradu. To je samo dio pozitivnog gospodarskog trenda kojeg imamo na području grada – rekao je gradonačelnik Jakšić te napomenuo kako su za naredni period isplanirane dodatne pogodnosti koje očekuju poduzetnike i obrtnike.

- Oglas -

Također, poduzetnicima su na raspolaganju mjere vezane uz oslobađanje plaćanja komunalnog doprinosa od 50 do 100 posto te plaćanja 50 posto komunalne naknade osim, onih koji obavljaju trgovačku djelatnost.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti