Utorak, 28. studenoga 2023.

Gradu Koprivnici za izgradnju pješačko-biciklističke staze između Štaglinca i Draganovca dodijeljeno 350.000 eura

Dodatno zelenimo grad i čuvamo okoliš i stvarno nam je ovo velika sreća i veselje, rekao je gradonačelnik Jakšić

- Advertisement -

U utorak je saborskom zastupniku i koprivničkom gradonačelniku Mišelu Jakšiću u zagrebačkom Centru za posjetitelje Medvedgrad uručen ugovor o sufinanciranju projekata provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama.

Riječ je o ugovoru kojim Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, pod sloganom Zelena strana ulice, sufinancira troškove ‘Projekta izgradnje pješačko-biciklističke staze Štaglinec–Draganovec’ u iznosu od 350.000 eura s PDV-om ili 70,25 posto od ukupnog troška koji iznosi 498.200,71 eura s PDV-om.

Mišel Jakšić
Foto: koprivnica.hr

“Povezujemo pješačkom stazom Štaglinec i Draganovec. To je višedesetljetna priča i obećanje, nama je drago da smo sve to ostvarili. Vrijednost same investicije je oko pola milijuna eura, dobivamo puni profil staze dužine 1,9 kilometara sa 100 novih stabala, dodatno zelenimo grad i čuvamo okoliš i stvarno nam je ovo velika sreća i veselje”, rekao je Jakšić.

- Advertisement -

Na ovoj su svečanosti ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen uručili su predstavnicima jedinica regionalne i lokalne samouprave ukupno 76 ugovora za financiranje aktivnosti prilagodbe klimatskim promjenama vrijedne gotovo 17 milijuna eura.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti