6.1 C
Zagreb
Subota, 27. veljače 2021.

HDZ-ov Ćorušić nominirao Alemku Markotić za Zagrepčanku godine, Bandić protiv

U HDZ-u nisu svi oduševljeni tim prijedlogom, no većina podržava Ćorušićevu ideju koji je predsjednik HDZ-ovog odbora za zdravstvo

Preporučujemo

Ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, Alemku Markotić HDZ želi proglasiti Zagrepčankom godine.

Naime, svake godine Zagreb dodjeljuje priznanje pod nazivom Zagrepčanka godine. Natječaj za ovogodišnje priznanje raspisan je prije nešto više od mjesec dana, a priznanje sa sobom povlači i 50.000 kuna novčane nagrade.

Kako prvi doznaje Index, za Zagrepčanku godine i pripadajućih 50.000 kuna nagrade je predložena Alemka Markotić, a predložio ju je KBC Zagreb na čijem je čelu HDZ-ovac Ante Ćorušić.

U HDZ-u nisu svi oduševljeni tim prijedlogom, no većina podržava Ćorušićevu ideju koji je predsjednik HDZ-ovog odbora za zdravstvo i istaknuti član te stranke.

Ćorušić u prijedlogu navodi kako Markotić predlažu ravnateljstvo KBC-a Zagreb i on osobno, a osim KBC-a Zagreb, Markotić predlaže i mjesni odbor s 330 stanovnika.

HDZ je, prema informacijama Indexa, ozbiljan u namjeri da se Alemku Markotić proglasi Zagrepčankom godine, a zbog toga je došlo do razmimoilaženja s gradonačelnikom Milanom Bandićem i njegovim ljudima koji smatraju da zbog posljednjih događaja oko Alemke Markotić, ona nije najbolji izbor za nagradu.

Isto tako, dosadašnja je praksa bila da kandidatkinju s najviše izgleda za osvajanje nagrade predloži gradonačelnik Bandić.

Otkad je podnesen prijedlog dogodila su se dva ozbiljno kompromitirajuća događaja za Alemku Markotić, njeno sudjelovanje na misi za Alojzija Stepinca ispred katedrale te cijepljenje njene majke protiv koronavirusa u Klinici gdje je ona ravnateljica.

Također, iznijela je optužbu da se netko od novinara cijepio preko veze, ne želeći na izravno pitanje odgovoriti o kome se radi.

Zbog tih posljednjih događaja, Bandićeva strana nije oduševljena prijedlogom da se Markotić imenuje Zagrepčankom godine, ali zbog skorog će raspuštanja skupštine vjerojatno morati pristati na prijedlog HDZ-ovaca.

Najnovije objave