Utorak, 21. ožujka 2023.

HGSS-ovci, obitelj i prijatelji po poljima tražili čovjeka, on se kući vratio taksijem

U potrazi je sudjelovalo više mještana i poznanika što je omogućilo dobru brzu pretragu putova, a zahvaljujući dobroj kondiciji i sabranosti tražene osobe, ova potraga je završila sretno

Preporučujemo

Pripadnici šibenskog HGSS-a u petak navečer tražili su čovjeka koji se nije vratio iz šetnje.

Kako su priopćili, oko 21 sat promili su poziv Obavještajno komunikacijskog centra za pokretanje postupka za traganje i spašavanje na području Zatona.

Tražila se stariji muškarac koji se nije vratio s večernje šetnje po poljima u zaleđu Zatona kod Šibenika.

“Kako je osoba u zadnjem razgovoru s obitelji javila da se ne može vratiti po mraku te da je izgubila orijentaciju, obitelj, prijatelji i mještani krenuli su samostalno u potragu.

Istovremeno, zbog brige o zdravstvenom stanju nestale osobe o svemu je obaviještena i PU Vodice jer je komunikacija s mobitelom prekinuta.

Na teren odmah izlaze dva spašavatelja za pretragu pomoću termalne vizije te pet spašavatelja raspoređenih po pretpostavljenoj putanji kretanja. Pomoću lokacije mobitela, prostor pretrage sužava se na određeni dio.

“Potraga se završava dolaskom tražene osobe samostalno prijevozom taksi službe iz susjednog mjesta. Naime tražena osoba je izgubila mobitel, a u mraku se orijentirala prema svjetlima te krenula prema njima gdje je poslije samostalno organizirala prijevoz nazad do kuće. Teren kojim se kretala je razgranat poljskim putovima i potpuno je nenaseljen”, istaknuli su iz HGSS-a.

U potrazi je sudjelovalo više mještana i poznanika što je omogućilo dobru brzu pretragu putova, a zahvaljujući dobroj kondiciji i sabranosti tražene osobe, ova potraga je završila sretno.

“Zahvaljujemo dobrom odazivu prijatelja i mještana Zatona za pomoć u pretrazi terena”, zaključili su iz HGSS-a.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti