Četvrtak, 8. prosinca 2022.

HNS ide samostalno na izbore, Goran Pakasin: Cilj nam je jedan mandat, a naš program su rad i rezultati

Uz njega, od HNS-ovaca iz Koprivničko-križevačke županije, na listi će u drugoj izbornoj jedinici biti i Lidija Šestanj (na petom mjestu), Mladen Sitek (na osmom mjestu) i Tajana Perošić (na 12. mjestu).

Preporučujemo

Goran Pakasin, v.d. predsjednika HNS-a Koprivničko-križevačke županije, bit će nositelj stranačke liste s kojom u drugoj izbornoj jedinici samostalno izlaze na skorašnje parlamentarne izbore.

– Cilj nam je osvojiti jedan mandat i borit ćemo se za preferencijalne glasove – istaknuo je Pakasin, inače zaposlen u koprivničkoj Elektri, trenutačno na poziciji direktora, na konferenciji za novinare u Koprivnici.

Magistrirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a honorarno radi i na Sveučilištu Sjever.

Uz njega, od HNS-ovaca iz Koprivničko-križevačke županije, na listi će biti i Lidija Šestanj (na petom mjestu), Mladen Sitek (na osmom mjestu) i Tajana Perošić (na 12. mjestu).

Lidija Šestanj je iz Subotice Podravske i predsjednica je tamošnje Udruge žena, a zaposlena je u trgovačkom lancu Plodine. Mladen Sitek, ing.geot., zamjenik je načelnika u Općini Podravske Sesvete i tu dužnost obavlja profesionalno, a Lidija Šestanj iz Botova privatna je poduzetnica i sa suprugom vodi pizzeriju Kavalir.

– Imamo kvalitetne ljude i naš program su projekti. Puno smo ih već ostvarili, a puno ih tek planiramo ostvariti za dobrobit naših građana – istaknuo je Sitek.

Pakasin je naveo cijeli niz projekta koje su proveli u mandatu bivše Vlade, a naglasio je da će im glavni program u ovoj kampanji biti rad i rezultati umjesto praznih priča.

Rekao je kako je pred njihovom strankom neprestano puno izazova.

– Prvo smo branili stabilnost Vlade, a sada nas je zapao zadatak da idemo samostalno na izbore za Sabor. Spremni smo na to. Zalagat ćemo se prevenstveno za izgradnju brze ceste do Koprivnice. To treba biti prioritet svakome tko se iz ovog kraja bori za ulazak u Sabor. Nadalje, nastavljamo s obrazovnom reformom s naglaskom na strukovno obrazovanje, zalažemo se za reformu državne uprave i teritorijalni preustroj, zelene politike i veća ulaganja u sport. HNS je uvijek bio stranka centra i projekata i tako mislimo nastaviti i dalje – poručio je Pakasin.

Iznio je i stav o mogućem koaliranju nakon izbora. Tko je prihvatljiviji – Restart koalicija na čelu sa SDP-om, HDZ ili Domovinski pokret Miroslava Škore?

– I s HDZ-om i sa SDP-om imali smo dobru suradnju, s nekima više, s nekima manje. Ne znam koliko nam je baš prihvatljiva krajnja desnica ili ljevica. U koju god Vladu išli, u nju ćemo ulaziti sa svojim projektima i na njima ćemo inzistirati u razgovorima s mandatarom, tko god on bio – zaključio je Pakasin.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti