Nedjelja, 1. listopada 2023.

Hoće li učenici u školu bez maske? Ministarstvo odluku prepustilo lokalnim stožerima

Ako se u učionicama može osigurati razmak od metar i pol u višim razredima osnovnih škola, odnosno dva metra u srednjim, maske se ne moraju nositi

- Advertisement -

Maskama u školama ipak bi moglo odzvoniti. Ministar obrazovanja je odluku o nenošenju prepustio lokalnim stožerima, ovisno o epidemiološkoj situaciji oni mogu ukinuti tu obvezu, piše RTL.

Ova odluka stiže nakon što su roditelji koji ne žele da njihova djeca na nastavi nose maske pritužbama zasuli Ministarstvo obrazovanja, iz kojeg sada kažu kako lokalni stožer može donijeti odluku o nenošenju maski.

“One mogu postati neobavezne jedino ako lokalni stožer sukladno lokalnoj epidemiološkoj situaciji odluči tako i to na razini škole”, rekao je glavni savjetnik ministra znanosti i obrazovanja Božo Pavičin.

- Advertisement -

Trenutačno maske nisu obvezne za učenike od prvog do četvrtog razreda. Ako se u učionicama može osigurati razmak od metar i pol u višim razredima osnovnih škola, odnosno dva metra u srednjim između svih osoba, maske se ne moraju nositi ni tada.

“Šezdeset do sedamdeset posto škola može to poštovati. Problem je u nekim većim sredinama, kao što je to Zagreb, pogotovo zato što je bio pogođen potresom. U srednjim školama je nešto kompliciranija situacija, jako mali broj škola može to poštovati”, kazao je Pavičin.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti